Forside EUX Business Uddannelsesretninger EUX Business Kontoruddannelsen Økonomi

Økonomi

Læs om:

Forudsætninger

Specialet økonomi er startskud til en karriere med tal og økonomi, Du skal være god til at koncentrere dig om dine arbejdsopgaver og kunne lide at arbejde i et miljø, hvor der i perioder er meget travlhed. Jobbet handler meget om tal og data, så du skal være omhyggelig og god til tal og have en naturlig interesse for økonomi og tal. Det kræver også en forståelse af, hvordan en virksomhed fungerer. Jobbet foregår typisk foran en computer i længere tid ad gangen, og du bruger IT til stort set alle opgaver, så du skal have lyst til hele tiden at dygtiggøre sig i forskellige IT-programmer.

Økonomi handler ikke kun om tal, men også om at kunne formidle økonomiske begreber og resultater til andre. Derfor skal du også være god til at kommunikere.

Ansættelsesområde

Alle virksomheder har økonomi og regnskabsfunktioner, men det er meget forskelligt, hvilke opgaver der er knyttet til økonomi i den enkelte virksomhed.

Mød Oliver – kontorelev med speciale i økonomi

Arbejdsområder

Det er meget forskelligt, hvilke opgaver der er i den enkelte virksomhed. I de mindre virksomheder vil du typisk komme til at arbejde med både regnskab, løn, skat og andre administrative opgaver, mens du i de større virksomheder ofte bliver specialist og f.eks. arbejder som controller, hvilket betyder, at du arbejder med virksomhedens økonomistyring.

Kontakt studievejleder

Har du spørgsmål til specialet økonomi, er du velkommen til at kontakte EUX studievejledningen. 

Kontakt studievejleder