Forside HHX Uddannelsesforløb

Uddannelses­forløb

Uddannelsforløb med 3 lærerige år hvor fællesskab og faglighed venter på dig. Og en studenterhue. Du starter med et tre måneders grundforløb. Derefter fortsætter du på en studieretning efter dit valg.

Læs om:

Dit uddannelsesforløb

Din HHX uddannelse starter med et tre måneders grundforløb. hvor du bliver introduceret til fag og emner fra de forskellige studieretninger. Formålet med grundforløbet er, at du skal blive afklaret med hvilken studieretning der passer bedst til dig.

I løbet af oktober måned vælger du din studieretning som du starter på primo november og fortsætter med resten af din studietid.

Du kan se hele dit uddannelsesforløb til din HHX studentereksamen her og dine muligheder bagefter:

Du står her

Og har afsluttet 9. eller 10. klasse fra folkeskolen.

Start på HHX grundforløb

Her lærer du HHX og fagene at kende på grundforløbet

3 måneder

Studieret­ning og valgfag

Efter 3 måneder vælger du din studieretning og de fag du ønsker at gå i dybden med.

HHX Student

Efter 3 lærerige år på Campus Vejle er du HHX student.

3 år

Videre­uddannelse

Du kan søge ind på over 260 videregående uddannelser. Se dine muligheder på adgangskortet.

Praktikplads eller trainee­stilling

I f.eks. bank, revision, shipping eller lignende branche.

Karriere i erhvervslivet

 

Hvad kan du efter HHX?

Med en HHX-eksamen åbner der sig en verden af spændende muligheder. Uanset om du er klar til at træde direkte ind på arbejdsmarkedet eller ønsker at fortsætte din uddannelse, er der adskillige veje du kan gå.

Det er slet ikke nødvendigt at have en fastlagt karriereplan, inden du starter på HHX. Tværtimod kan HHX-uddannelsen guide dig i retning af den karrierevej, der bedst matcher dine interesser og ambitioner. Og husk du kan altid få gode råd og vejledning hos vores studievejledere på HHX og hos studievalg Danmark.

Videregående uddannelse

Mange HHX-studerende vælger at fortsætte deres uddannelse på universitetet, handelshøjskoler professionshøjskole, erhvervsakademier eller andre videregående uddannelsesinstitutioner. Dette åbner døre til specialiserede områder og spændende karrieremuligheder.

Det er dine fag og niveauer, du vælger på studieretningen, som har betydning for, hvilke uddannelser du direkte kan optages på – med en HHX studentereksamen gælder det stort set de fleste videregående uddannelser.

Erhvervslivet

Med en HHX-uddannelse har du adgang til at træde ind i erhvervslivet. Mulighederne spænder vidt fra job inden for økonomi, bank, revision, forsikring, ejendomshandel, marketing og reklame, salg, international handel, jura, spedition og shipping. Du kan søge stillinger i private og offentlige virksomheder, eller starte din egen virksomhed, hvis du har en iværksættersjæl i dig.

Udlandsdrøm

HHX åbner også dørene for internationale muligheder. Du kan overveje at arbejde i udlandet, studere videre på udenlandske universiteter deltage i internationale udvekslingsprogrammer eller forfølge karrieremuligheder i globale virksomheder.

Oplæring i udlandet (OPU)

Drømmer du om at bosætte dig og arbejde i udlandet efter HHX? Muligheden for oplæring i udlandet (OPU), står åben, uanset hvilken studieretning du har valgt. Efter din HHX kan du deltage i en 12 måneders lønnet oplæring i en virksomhed enten i Tyskland eller Storbritannien, formidlet gennem OPU-Sekretariatet. Da der er færre pladser tilgængelige i Storbritannien end i Tyskland, er det lettere at få en plads i Tyskland. 

Alternativt kan du selv finde en praktikplads i et valgfrit land og få godkendt dit ophold under OPU-ordningen. Praktikperioden skal have en varighed på mindst tre måneder. Under praktikopholdet får du indsigt i nye kulturer, knytter venskaber med nye mennesker, og du får mulighed for at udvikle dine sproglige færdigheder.