Forside EUD Business Lærepladsvejledning

Lærepladsvej­ledning

Kontakt lærepladskonsulent

Har du behov for vejledning til at søge læreplads, er lærepladskonsulent Thomas Nordestgaard Enevoldsen og Bjørn Stubager Hessellund klar til at hjælpe på lærepladskontoret på Campus Vejle.

Aktiviteterne omhandler hele processen fra jobopslag, eller den uopfordrede ansøgning samt til den afgørende jobsamtale.

I løbet af grundforløb 1 og 2 vil du igennem projektforløb og/eller kollektiv vejledning få viden om de aktiviteter, du kan foretage dig, for at få en læreplads og senere et job.

Dit ansvar
For at kunne færdiggøre din uddannelse er det afgørende, at du kommer ud og afslutter den praktiske del af din uddannelse i en virksomhed. Det er i virksomheden, at du for alvor kommer til at specialisere dig inden for økonomi, indkøb, administration, salg, handel osv.

Vi har samlet alle relevante oplysninger her på siden om søgning af læreplads, så du let får et overblik over, hvilke sider du SKAL bruge, og hvilke sider du KAN bruge i din søgning efter lærepladsen.

Kontakt lærepladskonsulent
Gode råd og vejledning til lærepladssøgning kan du få ved at kontakte lærepladskonsulent Thomas Nordestgaard Enevoldsen eller Bjørn Stubager Hessellund.

Få tips til, hvordan du søger læreplads

Du kan læse mere om og få tips til, hvordan du søger lærepladser her i denne brochure ‘Lærepladssøgning på Campus Vejle’. Her står også mere om, hvor du kan finde ledige lærepladser, og idéer til, hvor du kan finde mere info om, hvordan du skriver en god ansøgning og et fyldestgørende CV.

Tips til lærepladssøgning

Følg Campus Vejle Praktikservice på facebook
Facebooksiden Campus Vejle Praktikservice vil du løbende kunne se relevante stillingsopslag, tips og tricks til praktikpladssøgning, info om workshops, jobdating og meget andet.

Uddannelse i Skoleoplæringscentret
Der er uddannelsesgaranti inden for de merkantile erhvervsuddannelser, hvilket betyder, at hvis du ikke selv har fundet en praktikplads, når du er færdig med grundforløbet, er du sikret en plads i skoleoplæringscentret, så du kan færdiggøre din uddannelse på den måde. Du kan ikke være sikker på, at netop det speciale eller brancheretning, som du ønsker, udbydes, men overordnet set får du din uddannelse gjort færdig.

StudyMind – Din hjælp når du søger læreplads

Bliver du nervøs når du skal til jobsamtale, kommer du til at mumler, eller får du svedige håndflader. Sådan skal det ikke være.

Den rigtige forberedelse til din jobsamtale gør en forskel. Det kræver træning at blive god til jobsamtale. Denne træning får du, når du er elev på EUD og EUX Business.

Med app’en StudyMind lærer du at få sat ord på din motivation for at søge jobbet. Hvordan dine kompetencer skaber værdig for virksomheden og ikke mindst kendskab til typiske spørgsmål du skal være forberedt på.

Se mere i videoen og hør elevernes gode erfaringer med app’en.

Kontakt læreplads­konsulenten

 

Thomas Nordestgaard Enevoldsen

Lærepladskonsulent

Bjørn Stubager Hessellund

Lærepladskonsulent