Forside EUX Business

EUX Business uddannelse

Med en EUX Business får du dobbelt op på uddannelse. Du får både en studentereksamen og en erhvervsuddannelse. EUX Business giver dig et stærk karrierefundament.

 

Læs om:

Fra teori til virkelighed

På EUX Business bliver du undervist i virkeligheden. Hver gang du lærer noget, får du mulighed for at relatere det til en opgave stillet af rigtige virksomheder. Virksomheder som både er lokale og nationale. Du vil opleve, at det du lærer i undervisningen, kan bruges med det sammen, når du kommer ud og arbejder i en virksomhed. 

Hvad er EUX Business?

EUX Business er en erhvervsfaglig studentereksamen som kombinerer to uddannelser i en. Du får både en studentereksamen og erhvervsuddannelse samtidig. Kort sagt, EUX Business er både en boglig og praktisk uddannelse. Det betyder, at du kan gå din egen vej og holde mange muligheder for din fremtid åbne – uanset om det er en karriere i erhvervslivet eller en videregående uddannelse, du drømmer om.

Vælg efter dine drømme
Med EUX Business kan du uddanne dig inden for mange forskellige jobtyper og titler i erhvervslivet typisk inden for kontor-, handels-, detail- eller eventbranchen. EUX Business uddannelsen giver plads til din udvikling, ambitioner og drømme – dine fleksible fremtidsmuligheder.

Elevplads
Efter 2 år i skole er du klar til at komme ud i en elevplads i en virksomhed, hvor du kan beskæftige dig med netop det, du interesserer dig mest for. Du kan vælge en elevplads inden for bl.a. salg, indkøb, logistik, e-handel, butiksdrift, spedition og shipping, økonomi, finans, revision, administration, læge- eller advokatsekretær eller eventkoordinator.

Læse videre efter 2 år
Du kan dog også efter 2 år i skole vælge at læse videre på erhvervsakademier eller professionshøjskoler. Du kan eksempelvis blive serviceøkonom, markedsføringsøkonom eller handelsøkonom. På adgangskortet kan du læse om de videregående uddannelser en EUX Business giver adgang til.

Fuldfører du din EUX uddannelse med 2 års elevtid, kan du læse videre på universitetet eller handelshøjskole. Din fordel er, at du har praktisk erhvervserfaring med i din rygsæk i forhold til andre gymnasiale uddannelser.

Hvor lang tid tager en EUX Business?

Din EUX uddannelse er bygget op af forskellige uddannelsesforløb, som er: 

  • Grundforløb 1 (1/2 år)
  • Grundforløb 2 (1/2 år). Her vælger du din fagretning inden for kontor, handel, detail eller event.
  • EUX studiekompetenceår
  • Hovedforløb (2 år som elev i en virksomhed)

De 2 første år bruger du på Campus Vejle, hvor du er en del af vores spændende og attraktive studiemiljø. Her bliver du dygtig til både sprog og business-fag, som du afslutter på gymnasialt niveau.

De sidste 2 år er du elev i en virksomhed – det kalder vi hovedforløb. Din elevtid veksler mellem arbejde i din virksomhed samt skoleophold. Sammenlagt varer EUX uddannelsen 4 år, hvorefter du er EUX student

Dit forløb kan variere alt efter hvilken baggrund du kommer med.

Sådan starter du på din EUX Business uddannelse

Din alder, erfaring og uddannelse bestemmer, hvordan du starter på din EUX uddannelse og hvordan dit uddannelsesforløb er bygget op.

Hvordan er det at være EUX elev på Campus Vejle?

Mød Emma, Natascha, Signe og Nikolaj som fortæller om, hvordan det er at være elev på EUX Business på Campus Vejle.

De giver dig bl.a svar på, hvordan er underviserne på Campus Vejle? Hvordan er lokalerne? og får man hjælp til at søge en elevplads?

Iværksætteri – din fremtidige karrierevej?

På EUX får du rig lejlighed for at få smag for iværksætteri. Du kan deltage i den årlige Kickstart Programme konkurrence, hvor du sammen med en gruppe af dine medstuderende konkurrerer om, at lave det bedste nye produkt.

Se årets højdepunkter fra finalen på Campus Vejle her.

Din hverdag som EUX elev

Hør Anne Stine, Ida, Michelle og Jonas når de fortæller om deres uddannelsesvalg og hvad en god dag på jobbet betyder.

Uddannelsesgaranti

Vi tilbyder dig uddannelsesgaranti på EUX Business, så alle der starter på uddannelsen kan gøre den færdig i vores skolepraktik. Bemærk, at der kun er uddannelsesgaranti inden for følgende specialer:

  • Detail, salgsassistent u/profil
  • Handel, salg
  • Kontor, administration

Din elevtid

Efter bestået grundforløb fortsætter du med en elevplads i en virksomhed. Din praktik veksler mellem arbejde i din virksomhed samt skoleophold.

Læs mere om din elevtid her.

Din elevtid

Inspiration til din elevplads

Du kan vælge elevplads blandt mange interessante brancher.

Læs mere her og bliv inspireret. 

Elevpladser

Talentprogram

Vælger du en EUX business uddannelse på Campus Vejle, får du også mulighed for at blive en del af EUX talent. EUX talent er et ekstra tilbud til dig, der vil noget mere inden for handel og iværksætteri. Du drømmer måske om at starte egen virksomhed?  

Læs mere om EUX talent

Campus Vejle Sportscollege

Kan du godt lide sport?

På Campus Vejle har vi et af landets bedste sportscolleges. Her kan du dyrke din sport samtidig med du passer din uddannelse. Tilbuddet er for alle uanset niveau og ambitioner.

Læs mere om Campus Vejle Sportscollege her.

Campus Vejle Sportscollege

Fakta om EUX Business

Studiestart
Januar 2022 og august 2022.

Varighed og forløb
Dit EUX forløb tager alt 4 år. På 2 år gennemfører du grundforløb 1 og 2 samt studiekompetenceår og fortsætter med 2 års praktik i en virksomhed.

EUX adgangskrav
Du skal have bestået folkeskolens afgangsprøve fra 9. eller 10. klasse og have mindst 02 i fagene dansk og matematik. Opfylder du ikke adgangskrav til EUX, har du mulighed for at gå til en optagelsesprøve. Kontakt studievejledning for mere information. 

S.U.
EUX uddannelsen er SU-berettiget, hvis du er over 18 år. Læs mere på SU.dk

Løn
Du får løn under praktikophold

Download brochure
EUX på Campus Vejle

Download lokal uddannelsesplan
Uddannelsesplan EUX og EUD 

Søg om optagelse

Vil du på EUX Business? Så søg om optagelse på optagelse.dk.

Du kan kontakte studievejledningen for at høre mere.

Kontakt studievejledning