Forside EUX Business

EUX Business

Med en EUX Business får du dobbelt op på uddannelse. Du får både en studentereksamen og en erhvervsuddannelse. EUX Business giver dig et stærk karrierefundament til erhvervslivet. 

Søg om optagelse

Læs om:

EUX Business på Campus Vejle

Hvad er EUX Business?

EUX Business er en uddannelse, der kombinerer en studentereksamen med en erhvervsuddannelse. Du får 2 uddannelser i én. Vælg EUX Business når du både ønsker 2 års læretid og en studenterhue.

Læs om EUX Business

Uddannelsens opbygning

Grundforløb, studieår, fag og hovedforløb

Få det store overblik. Dit grundforløb baner vejen. Studieåret giver dig gymnasiale kompetencer. Din alder og hvornår du afsluttede grundskolen bestemme dit forløb og varighed. Hovedforløbet specialiserer dig.

Læs om uddannelsens opbygning

Uddannelsesretninger

Kontor, handel eller detail/butik

Hvilken branche skal være din vej? Find din passion, udforsk mulighederne og skab den fremtid du ønsker. 

Læs om de 3 uddannelsesretninger

Din læretid

Læreplads, skoleophold og fagprøve

Efter grundforløb og studieåret starter du på din læretid i en virksomhed. Det kaldes også hovedforløbet. Her specialiserer du dig inden for et bestemt fagområde, rettet mod kontor-, handels- eller detail-/butiksbranchen. I din læretid indgår der også skoleophold, som er fordelt ud over din læretid. Du slutter din læretid med en fagprøve.

Læs om din læretid

Få hjælp til at finde læreplads

Vejledning, hjælp og jobdating 

Har du behov for vejledning, tips og gode råd, når du skal søge læreplads, er lærepladskonsulenterne Thomas Nordestgaard Enevoldsen og Bjørn Stubager Hessellund klar til at hjælpe dig på lærepladskontoret.

Få hjælp til læreplads

Campus Vejle Sportscollege

Kan du godt lide sport?

På Campus Vejle har vi et af landets bedste sportscolleges. Her kan du dyrke din sport samtidig med du passer din uddannelse. Tilbuddet er for alle uanset niveau og ambitioner.

Læs om Sportscollege

Fakta om EUX Business

Studiestart
August 2024 og januar 2025 

Varighed og forløb
Dit EUX forløb tager alt 4 år, hvis du kommer direkte fra grundskolen. På 2 år gennemfører du grundforløb 1+2 samt studieåret og fortsætter med 2 års praktik i en virksomhed. Er du under 25 år og har afsluttet grundskolen for mere end 2 år siden, starter du direkte på grundforløb 2. Er du over 25 år skal du tage erhvervsuddannelse for voksne og have fået lavet en realkompetencevurdering.

EUX adgangskrav
Du skal have bestået folkeskolens afgangsprøve fra 9. eller 10. klasse og have mindst 02 i fagene dansk og matematik. Opfylder du ikke adgangskrav til EUX, har du mulighed for at gå til en optagelsesprøve. Kontakt studievejledning for mere information. 

S.U.
EUX uddannelsen er SU-berettiget, hvis du er over 18 år. Læs mere på SU.dk

Løn
Du får løn under din læretid

Download brochure
EUX på Campus Vejle

Download lokal undervisningsplan
Undervisningsplan EUX og EUD 

Søg om optagelse

Vil du på EUX Business? Så søg om optagelse på Optagelse.dk

EUX Business har opstart august 2024 og januar 2025.

Kontakt studievejleder

Har du spørgsmål til EUX Business, er du velkommen til at kontakte EUX studievejledningen.

Kontakt studievejleder