Forside EUX Business

EUX Business

Med en EUX Business får du dobbelt op på uddannelse. Du får både en studentereksamen og en erhvervsuddannelse. EUX Business giver dig et stærk karrierefundament til erhvervslivet.

 

Læs om:

Hvad er EUX Business?

EUX Business er den erhvervsfaglig studentereksamen som kombinerer to uddannelser i en. Du får både en studentereksamen og erhvervsuddannelse samtidig.  EUX business er uddannelsen du skal vælge, når du vil kombiniere 2 års læretid med udfordrende opgaver i en virksomhed, samtidig med at du får en studentereksamen. Kort sagt, EUX Business er både en boglig og praktisk uddannelse.

Fra teori til virkelighed
På EUX Business bliver du undervist i virkeligheden. Hver gang du lærer noget, får du mulighed for at relatere det til en opgave stillet af rigtige virksomheder. Virksomheder som både er lokale og nationale. Du vil opleve, at det du lærer i undervisningen, kan bruges med det sammen, når du kommer ud i din læretid.

Læreplads
Efter 2 år i skole er du klar til at komme ud i en læreplads i en virksomhed, hvor du beskæftiger dig med netop det, du interesserer dig mest for. Du kan vælge en læreplads inden for f.eks. salg, indkøb, logistik, e-handel, butiksdrift, spedition, shipping, økonomi, finans, revision, administration, sekretærfunktioner eller eventopgaver inden for oplevelsesindustrien.

Læse videre efter 2 år
Du kan dog også efter 2 år i skole vælge at læse videre på erhvervsakademier eller professionshøjskoler. Du kan eksempelvis blive serviceøkonom, markedsføringsøkonom eller handelsøkonom. På adgangskortet kan du læse om de videregående uddannelser en EUX Business giver adgang til.

Fuldfører du din EUX uddannelse med 2 års læretid, kan du læse videre på universitetet eller handelshøjskole. Din fordel er, at du har praktisk erhvervserfaring med i din rygsæk i forhold til andre gymnasiale uddannelser.

Hvor lang tid tager en EUX Business?

Din EUX uddannelse er bygget op af forskellige uddannelsesforløb, som er: 

  • Grundforløb 1 (1/2 år)
  • Grundforløb 2 (1/2 år). Her vælger du din fagretning inden for kontor, handel, detail eller event.
  • EUX studiekompetenceår
  • Hovedforløb (2 år som elev i en virksomhed)

De 2 første år bruger du på Campus Vejle, hvor du er en del af vores spændende og attraktive studiemiljø. Her bliver du dygtig til både business-fag og sprog, som du afslutter på gymnasialt niveau.

De sidste 2 år er du i lære i en virksomhed – det kalder vi hovedforløb. Din læretid veksler mellem arbejde i din virksomhed samt skoleophold. Sammenlagt varer EUX uddannelsen 4 år, hvorefter du er EUX student

Dit forløb kan variere alt efter hvilken baggrund du kommer med.

Sådan starter du på din EUX Business uddannelse

Din alder, erfaring og uddannelse bestemmer, hvordan du starter på din EUX uddannelse og hvordan dit uddannelsesforløb er bygget op.

Hvordan er det at være EUX elev på Campus Vejle?

Mød Emma, Natascha, Signe og Nikolaj som fortæller om, hvordan det er at være elev på EUX Business på Campus Vejle.

De giver dig bl.a. svar på, hvordan er underviserne på Campus Vejle? Hvordan er lokalerne? og får man hjælp til at søge en læreplads?

Din hverdag som EUX elev

Hør Anne Stine, Ida, Michelle og Jonas når de fortæller om deres uddannelsesvalg og hvad en god dag på jobbet betyder.

Din læretid

Efter bestået grundforløb fortsætter du med en læreplads i en virksomhed. Din praktik veksler mellem arbejde i din virksomhed samt skoleophold.

Læs om din læretid

Inspiration til din læreplads

De sidste 2 år af EUX Business uddannelsen er du i lære i en virksomhed. Du kan vælge læreplads blandt mange interessante brancher f.eks. indenfor spedition/shipping, salg, handel, butik/detail, revision, økonomi eller administration. 

Bliv inspireret og vælg læreplads efter din interesse. 

Se lærepladser

Iværksætteri – din fremtidige karrierevej?

På EUX får du rig lejlighed for at få smag for iværksætteri. Du kan deltage i den årlige Kickstart Programme konkurrence, hvor du sammen med en gruppe af dine medstuderende konkurrerer om, at lave det bedste nye produkt.

Se årets højdepunkter fra finalen på Campus Vejle her.

Talentprogram

Vælger du en EUX business uddannelse på Campus Vejle, får du også mulighed for at blive en del af EUX talent. EUX talent er et ekstra tilbud til dig, der vil noget mere inden for handel og iværksætteri. Du drømmer måske om at starte egen virksomhed?  

Læs mere om EUX talent

Uddannelsesgaranti

Vi tilbyder dig uddannelsesgaranti på EUX Business, så alle der starter på uddannelsen kan gøre den færdig i vores skolepraktik. Bemærk, at der kun er uddannelsesgaranti inden for følgende specialer:

  • Detail, salgsassistent u/profil
  • Handel, salg
  • Kontor, administration

Campus Vejle Sportscollege

Kan du godt lide sport?

På Campus Vejle har vi et af landets bedste sportscolleges. Her kan du dyrke din sport samtidig med du passer din uddannelse. Tilbuddet er for alle uanset niveau og ambitioner.

Læs mere om Campus Vejle Sportscollege her.

Campus Vejle Sportscollege

Fakta om EUX Business

Studiestart
Januar 2023 og august 2023.

Varighed og forløb
Dit EUX forløb tager alt 4 år. På 2 år gennemfører du grundforløb 1 og 2 samt studiekompetenceår og fortsætter med 2 års praktik i en virksomhed.

EUX adgangskrav
Du skal have bestået folkeskolens afgangsprøve fra 9. eller 10. klasse og have mindst 02 i fagene dansk og matematik. Opfylder du ikke adgangskrav til EUX, har du mulighed for at gå til en optagelsesprøve. Kontakt studievejledning for mere information. 

S.U.
EUX uddannelsen er SU-berettiget, hvis du er over 18 år. Læs mere på SU.dk

Løn
Du får løn under praktikophold

Download brochure
EUX på Campus Vejle

Download lokal undervisningsplan
Undervisningsplan EUX og EUD 

Søg om optagelse

Vil du på EUX Business? Så søg om optagelse på optagelse.dk.

Du kan kontakte studievejledningen for at høre mere.

Kontakt studievejledning