Forside EUD Business

EUD Business

Er din drøm at komme hurtigt ud på arbejdsmarkedet og tjene dine egne penge? Med en EUD Business erhvervsuddannelse kommer du allerede i lære efter ét år. Efter tre år er du færdiguddannet.

Søg om optagelse

Læs om:

Den korteste vej
ud i erhvervslivet

Med en EUD Business får du en uddannelse, der stiller skarpt på dine evner og det du brænder for at arbejde med, allerede mens du er på skolen. På denne måde er du klar til at bringe dine evner i spil, når du kommer ud i erhvervslivet.

Hvad er EUD Business?

EUD Business er uddannelsen for dig, som drømmer om at arbejde med salg, service, handel og gerne vil have den daglige kundekontakt. EUD Business er for dig, der lærer bedst, når der er gang i den. Her er uddannelsen ikke tung og teoretisk men praktisk, hvor du får en stor portion joberfaring fra det virkelige liv.

Med en EUD Business uddannelse har du gode muligheder for at gøre karriere, hvor du f.eks. kan du gå fra salgsassistent til afdelingsleder eller butikschef.

Hvor lang tid tager en EUD Business?

Din EUD uddannelse er bygget op af forskellige uddannelsesforløb, som er: 

  • Grundforløb 1 (1/2 år)
  • Grundforløb 2 (1/2 år). Her vælger du din fagretning inden for detail, handel, eller event.
  • Hovedforløb (2 år som elev i en virksomhed – din læretid)

På grundforløb 1 og 2 arbejder du med virksomhedsopgaver fra rigtige virksomheder. Det er også på grundforløb 2 du kommer i praktik en gang om ugen i en virksomhed over en længere periode. Vi kalder det PRAKTEO, hvor du får prøvet dine evner af i den virkelige verden. 

Efter du har afsluttet grundforløb 1 og 2 kan du starte som elev i en virksomhed – det kalder vi dit hovedforløb. Dit hovedforløb er det samme som din læretid. Dit hovedforløb består både af arbejde og oplæring i din virksomhed og kortere skoleophold, som er jævnt fordelt ud over din læretid på 2 år. Sammenlagt varer EUD uddannelsen 3 år, hvorefter du er faglært.

Dit hovedforløb kan variere tidsmæssigt alt efter hvilken baggrund du kommer med.

Vi arbejder med rigtige virksomheder

På EUD Business lærer du teorier og modeller, der bruges i erhvervslivet, og som du skal bruge i større business cases/projekter i samarbejde med lokale virksomheder, som fx Jysk, Sport24, Bauhaus, REMA1000 og mange flere. Etablering og gennemførelse af dit eget lokale Julemarked er praksisnær udførelse af de teorier du lærer. Du arbejder altså med virksomheder, hvor du kan søge elevplads efter dit grundforløb.

Kan jeg altid gøre min uddannelse færdig?

Vi giver uddannelsesgaranti inden for handel og detail. Det betyder, at hvis du ikke har fundet en læreplads, når du afslutter grundforløbet, kan du søge optagelse i vores skoleoplæring. Her kan du starte din læretid og gå over i et læreforløb i en virksomhed, når du finder en elevplads undervejs.

Vi har uddannelsesgaranti på to specialer:

  • Handelsuddannelse med speciale i salg (B2B – Business to Business)
  • Detail, salgsassistent (B2C Business to Consumer)

Derfor valgte jeg EUD Business

Der kan være mange gode grunde til at vælge en erhvervsuddannelse. Med en EUD Business uddannelse lærer du både på skolen og i virksomheden. Mød en elev og hør hvorfor han har valgt EUD Business som hans vej ud i erhvervslivet.

Hvordan er det at være EUD elev på Campus Vejle?

Mød Kathrine og Nanna som fortæller om, hvordan det er at være elev på EUD Business på Campus Vejle.

De giver dig bl.a. svar på, hvad er det bedste ved EUD Business? Hvordan er undervisningen? og hvordan bliver man modtaget på Campus Vejle?

Iværksætteri – din fremtidige karrierevej?

På EUD får du rig lejlighed for at få smag for iværksætteri. Du kan deltage i den årlige Kickstart Programme konkurrence, hvor du sammen med en gruppe af dine medstuderende konkurrerer om, at lave det bedste nye produkt.

Se årets højdepunkter fra finalen på Campus Vejle her.

Undervisning med fokus på ny teknologi

Når du er EUD elev på Campus Vejle,  vil du opleve, at du får undervisning med et særligt fokus på ny teknologi og hvordan denne teknologi er med til at skabe en bedre brugeroplevelse for kunden.  Du kommer til at arbejde med tværfaglige projekter og den viden du får, kan du bruge med det samme ude i virksomhederne.

Sådan starter du på din EUD Business uddannelse

Din læretid

Efter bestået grundforløb er du klar til at fortsætte som elev i en virksomhed. Det hedder også dit hovedforløb som er det samme som din læretid. Din læretid veksler mellem arbejde i din virksomhed samt skoleophold og afsluttes med fagprøve.

Læs mere om din læretid

Er du over 25 år, og har du mere end to års relevant erhvervserfaring?

Så kan du få merit for den praktiske del af uddannelsen. Det betyder, at dit hovedforløb kommer til at se lidt anderledes ud. Du skal nemlig ikke i lære som elev i en virksomhed, men blot gennemføre skoleopholdene og den afsluttende fagprøve. Dette forløb hedder EUV1.

Læs mere om EUV1

Inspiration til din læreplads

Du kan vælge læreplads blandt mange interessante brancher.

Læs mere her og find vejen til din karriere.

Læs om lærepladser

Campus Vejle Sportscollege

Kan du godt lide sport?

På Campus Vejle har vi et af landets bedste sportscolleges. Her kan du dyrke din sport samtidig med du passer din uddannelse. Tilbuddet er for alle uanset niveau og ambitioner.

Læs om Sportscollege

Fakta om EUD Business uddannelsen

Studiestart
Januar 2024 og August 2024. Løbende optag hvis du ikke kommer direkte fra folkeskolen.

Varighed
Op til 3 år – På op til 1 år gennemfører du den boglige del og fortsætter med 2 års praktik i en virksomhed.

EUD adgangskrav
Du skal have mindst 02 i fagene dansk og matematik fra folkeskolens 9. eller 10. klasse. Opfylder du ikke EUD adgangskrav, har du mulighed for at gå til en optagelsesprøve. Kontakt studievejledning for mere information.

S.U.
Uddannelsen er SU-berettiget, hvis du er over 18 år. Læs mere på SU.dk

Løn
Du får løn under din læretid

Download brochure
EUD på Campus Vejle

Download lokal undervisningsplan
Undervisningsplan EUX og EUD

Søg om optagelse

Vil du på EUD? Så søg om optagelse på Optagelse.dk 

EUD Business har opstart januar og august 2024.

Kontakt studievejleder

Har du spørgsmål til EUD Business, er du velkommen til at kontakte EUD studievejledningen.

Kontakt studievejleder