Forside HF HF overbygning

HF overbygning

Supplerende overbygningsforløb (SOF)

Vil du gerne læse på universitetet, så giver et supplerende overbygningsforløb på din HF dig mulighed for at søge ind på universitetet.

Kontakt studievejleder

Når universitetet er din næste drøm

En HF studentereksamen kan også være din vej til at søge ind på en universitetsuddannelse. Du behøver ikke at have en STX, HHX eller HTX eksamen. Du kan søge ind på SOF (Supplerende Overbygningsforløb), som er en overbygning på din HF studentereksamen og som giver dig adgang til at søge en universitetsuddannelse.

Det er et krav at du skal læse et fag på A-niveau og et fag på B-niveau for at kunne søge ind på en universitetsuddannelse.

3 måneders fuldtidsstudie

HF overbygningen SOF er et særligt tilrettelagt 3 måneders fuldtidsstudie efter du har afsluttet din HF eksamen. Vi tilbyder fagene matematik A og fysik B. Øvrige fag udbydes efter aftale. 

SU og deltagerbetaling

Du kan søge om SU til din SOF overbygning. Dog skal du være opmærksom på, at du kun kan søge om SU i undervisningsperioden som er fra september til og med november måned. December er eksamensperiode og denne periode er ikke SU berettiget. 

Den SU du modtager under SOF tæller ikke med i dit SU-klippekort til videregående uddannelser. 

1

Dit studie

Dit SOF forløb er intensivt og foregår som almindelig holdundervisning på Campus Vejle. Du afslutter fagene med eksamen i december måned. Det betyder, at du skal igennem pensum på omkring 3 måneder for dine 2 fag (matematik A og fysik B). Selvom du kun har 2 fag er dit SOF forløb et fuldtidsstudie som kræver meget af dig. Du skal derfor forvente at bruge det meste af din tid på at studere og aflevere dine opgaver. 

Studiemiljøet

Under dit SOF forløb, får du sparring og feedback fra dine faglærere og du deltager sammen med andre SOF-elever i de daglige aktiviteter på HF og Campus Vejle. 

Fakta om SOF

Start:
September 2023.

Varighed:
3 måneders koncentreret forløb 

SU
Du kan søge om SU i undervisningsperioden. 

Pris:
Hvis du starter på SOF, inden der er gået to år efter du har afsluttet din HF eksamen, er undervisningen gratis. Er der gået mere end 2 år siden du afsluttede din HF eksamen er der deltagerbetaling pr. fag.

Kontakt studievejleder

Vil du gerne vide mere om SOF, så tage fat i en af HF studievejlederne, som hjælper dig videre, svarer på dine spørgsmål og tilmelder dig.

Morten Sloth Nørgaard

Studievejleder

Louise S. Sørensen

Studievejleder

Mira Louise Lemhøfer

Studievejleder