Forside Sportscollege Sportsgrene

Sportsgrene

Vi tilbyder en bred palette af sportsgrene. Sport er sport og vi går ikke op i hvilken sport du dyrker. Alt sport er lige vigtig for os. Dyrk din idrætsgren uanset dit niveau i et miljø, hvor der er plads til elitesport, sport på dit niveau, koncentration og coaching, det gode kammeratskab, socialt samvær og gode grin på samme tid.

Kontakt Sportscollege

Dance Academy

På danselinjen udvikler du din dansekompetencer – uanset hvilken stilart, du danser.

Din uddannelse er en tre-årig forberedende danseuddannelse, der udvikler din dans, så du bliver helt klar til en fremtid i danseverdenen. Du har fire ugentlige dansetræninger og en fysisk træning for at styrke alt det, du bruger til hverdag. Du får træning af dygtige dansetrænere fra hele Danmark – og prøver kræfter med mange forskellige stilarter.

Trænerprofil – Dans

Navn: Ida Balle 

Undervisningserfaring: danselinjen Vejle Idrætsefterskole, showdance konkurrencehold, samt kompetenceudvikling inden for dans og udtryk for idrætslærere i folkeskolen.  

Uddannelse: Bachelor i Idræt og sundhed og kandidat i Pædagogik ved SDU, samt et semester på danseuddannelsen Dance Pedagogy Programme ved Stockholms konstnärliga högskola. 

Cykling

På cykellinjen kan du både køre landevej og MTB. Du har tre ugentlige fælles træninger på Campus Vejle og på VIES (Vejle Idrætsefterskole).

Du har adgang til hometrainers, så du kan holde formen ved lige og udfordre dig selv hele året. Der er selvfølgelig plads til din cykel i vores aflåste cykelkælder. Du får fællestræning, ligesom din træner laver en individuel træningsplan for dig. Vi tilbyder selvfølgelig også sparring, så du kan blive helt klar til en fremtid med cykling. Udover den ugentlige træning tager vi også på træningslejr i uge 6 til varmere træningsfaciliteter.

Trænerprofil – Cykling

Navn: Martin Mortensen

Erfaring som træner/leder: Cykelunderviser Campus Vejle og Vejle Idrætsefterskole. Leder for Team Herning elite/U19.

Erfaring som udøver: Team Waoo , Riwal CeramicSpeed Cycling Team, ColoQuick CULT, One Pro Cycling, Cult Energy Pro Cycling, Cult Energy Vital Water, Concordia Forsikring-Riwal, Vacansoleil-DCM, Leopard Trek, Vacansoleil, Team Designa Køkken, Team Differdange Luxembourg.

Spring

På Springlinjen kan du træne både springgymnastik til morgentræning og i forlængelse af din skoledag.

Du får et fleksibelt springtilbud, hvor du kan gå på Campus Vejles springhold eller andre – du bestemmer selv.  Du har tre ugentlige træninger i forbindelse med en lokalforening der tilbyder spring og rytmetræning + fysisk morgentræning for at styrke alt det, du bruger i din sport. Du får desuden træning af de dygtigste gæstetrænere fra hele Danmark.

Trænerprofil – Spring

Navn: Patrick S.E. Braun

Trænererfaring: DGI Fyn Landsdelshold, Team Gym Landshold -Kvinder (Tyskland), Efterskolelærer siden 2011.

Erfaring som gymnast: GFH Konkurrencehold, FM Mesterskaber 2010, Sønderjyllands Elite ungdomshold.

Uddannelse: Læreruddannet v. den frie lærerskole, Ollerup/Fyn.

Fodbold

Drenge- og pigefodbold

To gange om ugen har du morgentræning med de øvrige elever på fodboldlinjen. Træningen har fokus på tekniske og individuelle færdigheder og du får desuden et individuelt styrketræningsprogram, så du også kan forbedre dine fysiske kompetencer til fodboldbanen. På fodboldlinjen kan du selv vælge, hvilken klub du spiller i. Vi samarbejder tæt med byens fodboldklubber, og vi kan helt sikkert finde et niveau, der passer til dig. Hvis du er motiveret for at blive en dygtigere fodboldspiller, er der i dén grad gode udviklingsmuligheder på Sportscollege.  

Trænerprofil – Fodbold

Navn: Thomas K. Ransborg

Trænererfaring: SfB Oure (U19 division), FC Fredericia (1. division), Viby IF (DS).

Spillererfaring: 2. division.

Uddannelse: Kandidat i Idræt fra Aarhus Universitet, DBU A-Licens.

Håndbold

To gange om ugen har du morgentræning med de øvrige elever på håndboldlinjen. På håndboldlinjen kan du selv vælge, hvilken klub du spiller i.

Du træner i din egen klub om eftermiddagen og har masser af plads til at kombinere din sport med din undervisning. Du får mulighed for individuel styrketræning og så får du selvfølgelig individuel sparring og rådgivning, så du bliver helt klar til en fremtid på håndboldbanen. På håndboldlinjen bliver du trænet af Nikolaj Nielsen (ligaspiller i Fredericia HK) og Rasmus Vandbæk (assistenttræner for ligaholdet i SønderjyskE). Der vil blive arbejdet med individuelle kompetencer i et kollektiv set up med fokus på det enkelte individ.

Trænerprofil – Håndbold

Navn: Rasmus Glad Vandbæk

Trænererfaring: Ungdomshåndbold på mange niveauer, Dame og
herreligaen i Danmark, JHF- og DHF-talent system, assistentlandstræner for det kinesiske håndbold landshold.  Assistenttræner hos liga-herrerne i SønderjyskE

Football

Styrketræning med trænere fra Triangle Razorbacks. Hjælp til at finde en klub. Individuelt styrketræningsprogram.

På footballlinjen træner du football i forlængelse af din skoledag. Du har to ugentlige morgentræninger i styrketræning med trænere fra Triangle Razorbacks. Vi hjælper dig til at finde en klub i Vejle, hvis du har behov. Dine trænere lægger et individuelt styrketræningsprogram for dig, så du bliver helt klar til en fremtid med football.

Trænerprofil football

Navn: Niko Levahn Lester

Trænererfaring: Fysisktræner i Sønderjyske Håndbold, Campus Vejle Sportscollege¸ Triangle Razorbacks

Spillererfaring: Frankfurt Galaxy (Nuværende klub), Barcelona Dragons (2021-2022), Badalona Drags (2020-2021), Carlstadt Crusaders (2020), Triangle Razorbacks (2018-2021)

Nico er træner i football på Campus Vejle Sportscollege

Styrketræning

Alle elever på sportscollege har fri adgang til vores styrkelokale. Du kan således supplere din normale træning, når det passer ind i dit program.

Vi har alt har det udstyr du skal bruge, lige fra cardio-maskiner til frie vægter, så du kan sammensætte din træning, præcis som du vil. Du kan også træne i samarbejde med vores fysiske træner, så du får det maksimale ud af din styrketræning.

Kontakt Sportscollege

For at du kan træffe det rigtige valg, vil vi gerne give dig og din familie en rundvisning på Sportscollege. Ring og aftal en tid, eller udfyld formularen og vi kontakter dig.

Kontaktformular

Bjørn Jeppe Søndergaard

Sportscollegeleder

Thomas K. Ransborg

Fodboldkoordinator og elevcoach