Forside HF

HF

Den mest fleksible ungdomsuddannelse

HF er en gymnasial uddannelse som du kan tage på kun 2 år. Med en HF kan du søge ind på videregående uddannelser – fx som fysioterapeut, sygeplejerske, lærer, politibetjent, socialrådgiver, markedsøkonom – og mange andre uddannelser. HF uddannelse er din fleksible gymnasiale uddannelse.

Søg om optagelse

Forrang til HF ordblind og HF 3-årig

Hvis du ønsker forrang for optagelse skal du inden 1. marts på optagelse.dk markere dit ønske som forrang (HF ordblind & HF 3-årig)

Læs om:

Hvad er HF?

HF uddannelsen er den mest fleksible sammensatte ungdomsuddannelse du kan vælge. En HF uddannelse er for dig, som ønsker at læse videre på korte (1-2 år) eller mellemlange (3-4 år) videregående uddannelser.

På HF bliver du undervist i en række obligatoriske fag og valgfag. Derudover vælger du en fagpakke på 2. år som sætter retningen for, hvad du gerne vil arbejde med i fremtiden.

Med en HF eksamen kan du også læse videre på universitetet. Det kræver dog, at du tager et supplerende overbygningsforløb (SOF).

HF på Campus Vejle

På Campus Vejle tilbyder vi dig 8 forskellige HF forløb. 8 forløb som er tilpasset det sted du står i livet. Det kan være, at du kommer direkte fra folkeskolen, du har været i gang med anden uddannelse, du er i arbejde eller noget helt andet. 

HF enkeltfag 

HF er også for dig som mangler et eller flere fag for at kunne fortsætte på din drømmeuddannelse. Fagene kan læses fleksibelt enten som enkeltfag i en klasse, eller du kan læse dem hjemme som fjernundervisning. Dermed kan du passe job, børn og andet ved siden af dit studie. Du har også mulighed for at sammensætte din HF med enkeltfag til en samlet HF.

HF og Sportscollege

Vil du gerne dyrke din sport samtidig med at du læser din HF uddannelse? Muligheden får du på Sportscollege, hvor du uanset dit niveau har fleksible rammer, så sport og uddannelse går hånd i hånd. 

Kontakt studievejleder

Skulle du være lidt i tvivl om, hvad der passer bedst til dig, hjælper din HF studievejleder dig med at træffe det rigtige valg for dig i forbindelse med fag, niveau og dine fremtidsønsker. 

Vi har valgt HF på Campus Vejle

HF 2-årig

Student på kun 2 år

HF er for dig, der ønsker en gymnasieuddannelse, som giver adgang til korte og mellemlange videregående uddannelser. 

Læs om 2-årig HF

HF 3-årig

Til dig der har brug for ekstra støtte

Den 3 årige HF giver dig mere tid, ro og støtte til at blive student. Uddannelsen er målrettet dig som har en diagnose eller psykiske udfordringer og har brug for vejledning gennem uddannelsesforløbet. 

Læs om 3-årig HF

HF ordblind

En 3-årig HF tilpasset dine behov som ordblind

HF for ordblinde foregår i dit tempo og giver dig ekstra tid du har brug for. Du er en del af et studiemiljø med andre ordblinde.

Læs om HF ordblind

HF-enkeltfag

Sammensæt selv din HF 

HF-enkeltfag giver dig mulighed for at sammensætte din uddannelse med lige netop de fag, du mangler eller ønsker for at kunne læse videre.

Læs om HF-enkeltfag

HF-politipakke

Forberedelse til politiskolen

Har du tit drømt om at arbejde som politibetjent? Nu kan du komme tættere på din drøm, hvis du læser HF målrettet mod Politi- og politikadetuddannelsen. Her bliver du forberedt til optagelsesprøverne på Politiskolen.

Læs om HF-politipakke

HF-multipakke

Fag du har interesse i

HF-multipakken er et intensivt 1-årigt forløb, der er tilpasset udvalgte professionsbachelor-uddannelser, som ikke kræver en fuld gymnasial uddannelse, men som typisk søges via kvote 2.

Læs om HF-multipakke

HF-fjernundervisning

Tag nemt HF-enkeltfag online

Læs HF enkeltfag som fjernundervisning, hvis du mangler fag for at søge ind. HF fjernundervisning er din genvej til din næste uddannelse. Læs online hjemmefra – du tilrettelægger selv, hvornår du vil læse dine fag.

Læs om HF-fjernundervisning

Supplerende overbygning (SOF)

Når du vil læse på universitetet

Supplernde overbygning er et forløb som du bygger oven på din HF eller EUX 1. del. Dermed får du adgang til at søge optagelse på din drømmeuddannelse på universitetet.

Læs om SOF

Campus Vejle Sportscollege

Kan du godt lide sport?

På Campus Vejle har vi et af landets bedste sportscolleges. Her kan du dyrke din sport samtidig med du passer din uddannelse. Tilbuddet er for alle uanset niveau og ambitioner.

Læs mere om Campus Vejle Sportscollege her.

Læs om Sportscollege

Fakta om HF

Studiestart
August 2024

HF-flex har løbende start den 1. i måneden året rundt.

Varighed
Flexibelt fra 1-3 år.

S.U.
Uddannelsen er SU-berettiget, hvis du er over 18 år. Læs mere på SU.dk

Download
HF på Campus Vejle

De 6 fagpakker på HF

Søg om optagelse

Vil du på HF? Så søg om optagelse på Optagelse.dk

HF har opstart august 2024.

Kontakt studievejleder

Har du brug for hjælp, vejleding, eller en god snak omkring dit valg af uddannelse, er du meget velkommen til at kontakte HF studievejledningen.

Kontakt studievejleder