Forside HF

HF Gymnasium Campus Vejle

HF er en gymnasial uddannelse som du kan tage på kun 2 år. Med en HF kan du søge ind på videregående uddannelser – fx som fysioterapeut, sygeplejerske, lærer, politibetjent, socialrådgiver, markedsøkonom – og mange andre uddannelser. HF uddannelse er din fleksible gymnasiale uddannelse.

Læs om:

Hvad er HF-uddannelse?

HF uddannelsen er den mest fleksible sammensatte ungdomsuddannelse du kan vælge. En HF uddannelse er for dig, som ønsker at læse videre på korte (1-2 år) eller mellemlange (3-4 år) videregående uddannelser.

På HF bliver du undervist i en række obligatoriske fag og valgfag. Derudover vælger du en fagpakke på 2. år som sætter retningen for, hvad du gerne vil arbejde med i fremtiden.

Med en HF studentereksamen kan du også læse videre på universitetet. Det kræver dog, at du tager en udvidet fagpakke med overbygning, som har en varighed på 1/2 til 1 år.

HF på Campus Vejle

På Campus Vejle tilbyder vi dig 7 forskellige HF forløb. 7 forløb som er tilpasset det sted du står i livet. Det kan være, at du kommer direkte fra folkeskolen, du har været i gang med anden uddannelse, du er i arbejde eller noget helt andet. 

HF enkeltfag 

HF er også for dig som mangler et eller flere fag for at kunne fortsætte på din drømmeuddannelse. Fagene kan læses fleksibelt enten som enkeltfag i en klasse, eller du kan læse dem hjemme som fjernundervisning. Dermed kan du passe job, børn og andet ved siden af dit studie. Du har også mulighed for at sammensætte din HF med enkeltfag til en samlet HF.

HF og Sportscollege

Vil du gerne dyrke din sport samtidig med at du læser din HF uddannelse? Muligheden får du på Sportscollege, hvor du uanset dit niveau har fleksible rammer, så sport og uddannelse går hånd i hånd. 

Kontakt studievejleder

Skulle du være lidt i tvivl om, hvad der passer bedst til dig, hjælper din HF studievejleder dig med at træffe det rigtige valg for dig i forbindelse med fag, niveau og dine fremtidsønsker. 

Den 2-årige HF

Den 2-årige HF er for dig, der ønsker en gymnasieuddannelse, som giver adgang til korte og mellemlange videregående uddannelser. 

Læs mere

HF ordblind – en 3-årig HF

HF for ordblinde foregår i dit tempo og giver dig ekstra tid du har brug for. Du er en del af et studiemiljø med andre ordblinde. 

Læs mere

HF-enkeltfag

HF-enkeltfag giver dig mulighed for at sammensætte din uddannelse med lige netop de fag, du mangler eller ønsker for at kunne læse videre.

Læs mere

HF Politi- og politikadetklasse

Har du tit drømt om at arbejde som politibetjent? Nu kan du komme tættere på din drøm, hvis du læser HF på Politi- og politikadetklassen. Her bliver du forberedt til optagelsesprøverne på Politiskolen.

Læs mere

HF-multipakke

HF-multipakken er et intensivt 1-årigt forløb, der er tilpasset udvalgte professionsbachelor-uddannelser, som ikke kræver en fuld gymnasial uddannelse, men som typisk søges via kvote 2.

Læs mere

HF-fjernundervisning

Læs HF enkeltfag som fjernundervisning, hvis du mangler fag for at søge ind. HF fjernundervisning er din genvej til din næste uddannelse. Læs online hjemmefra – du tilrettelægger selv, hvornår du vil læse dine fag.

Læs mere

Intro til HF

Vil du have hjælp til at komme i god studieform? Med et introforløb til HF får du en langsom start ind i et studiemiljø, som er tilpasset dit niveau, og hvor der er tid til at give dig hjælp og vejledning, når du har brug for det.

Læs mere

Campus Vejle Sportscollege

Kan du godt lide sport?

På Campus Vejle har vi et af landets bedste sportscolleges. Her kan du dyrke din sport samtidig med du passer din uddannelse. Tilbuddet er for alle uanset niveau og ambitioner.

Læs mere om Campus Vejle Sportscollege her.

Sportscollege

 

Fakta om HF

Studiestart
August 2022 

HF-flex har løbende start den 1. i måneden året rundt.

Varighed
Flexibelt fra 1-3 år.

S.U.
Uddannelsen er SU-berettiget, hvis du er over 18 år. Læs mere på SU.dk

Download
HF på Campus Vejle

De 6 fagpakker på HF

Søg om optagelse

Vil du på HF? Så søg om optagelse på optagelse.dk

Du kan kontakte studievejledningen for at høre mere.

Kontakt studievejledningen