Forside Hvilken uddannelse skal jeg vælge

Hvilken uddannelse skal jeg vælge?

Hvilken uddannelse skal jeg vælge? Et stort spørgmål for dig som er ung og skal til at træffe et stort valg i livet. Skal jeg følge min drøm? Min mavefornemmelse? Hvad mine forældre siger?  Eller skal jeg bare følge efter mine venner?

Læs om:

Tage dig god tid

Vi på Campus Vejle forstår godt, at valg af ungdomsuddannelse måske ikke er det letteste valg for dig.  

Derfor vil vi opfordre dig til at tage god tid til at træffe den helt rigtige beslutning for dig og som giver dig det gode ungdomsliv uden mistrivsel. Så stop op og tage nogle pauser og mærk efter, hvad din indre stemme siger til dig. Få nogle gode samtaler med dine forældre, dine kammerater eller du kan også kontakte studievejledingen på Campus Vejle.

 

 

 

 

Hvilken uddannelse skal jeg vælge?

Når du skal vælge din uddannelse, skal du gå efter dine drømme. Du må gerne drømme stort. Det vigtigste er sådan set, at hver morgen du går igennem døren til Campus Vejle, synes du det er fedt. Du skal dog samtidig også være realistisk og vælge uddannelse efter hvad du er god til, hvad du kan lide at lave og hvad der gør dig glad.

Din trivsel er det vigtigste

Valg af uddannelse drejer sig i høj grad også om, hvilken slags uddannelse du kan forestille dig, at trives i, fordi du kommer til at bruge mange timer af dine ungdomsår med at uddanne dig. Masser af teori og større skriftlige opgaver passer rigtig godt til nogen, mens andre foretrækker fokus på det praktiske og virkelighedsnære.

Tænk over det og træf dit valg og din vej. 

5 tips til dit studievalg

Er du i tvivl? Det er faktisk helt ok! For der er en god grund til, at du tænker dig om mere end én gang.

Du er slet ikke alene om at mærke tvivlen. Mange af dine venner og veninder er i samme situation. Brug din tvivl på en god måde og lad den ikke tag kontrollen. Læs her om 5 tips til at få ro i maven, når du skal vælge uddannelse.

Sportscollege

På Campus Vejle kan du kombinere din ungdomsuddannelse samtidig med at du prioriterer din eliteidræt. En varieret hverdag med faglig undervisning, mental og sportslig træning er udgangspunktet for udvikling af dit talent. Bliv en del af holdet.

Læs mere om sportscollege

Kom med på virtuel rundtur

Se vores skole og fællesarealer i en virtuel rundtur. Rundturen giver dig mulighed for at klikke dig rundt på skolen og få information i takt med at du går på opdagelse på Campus Vejle. Klik på knappenålene du møder undervejs, for at lære mere. 

Rigtig god tur.

Dit studieliv på Campus Vejle

Der venter dig lærerige år på Campus Vejle med spændende nye fag. Dygtige og engagerede lærere glæder sig til at give dig viden, så du har de bedste forudsætninger i fremtiden, når det gælder din videreuddannelse, job og karriere.

Udover undervisningen bliver du også en del af et aktivt studieliv med fællesskab, venskaber, fester, fredagscafé, studieture og mange andre fælles aktiviteter.

 

Derfor valgte vi Campus Vejle

Der kan være mange gode grunde til at vælge din ungdomsuddannelse på Campus Vejle. Mød elever som fortælle om, hvorfor de har valgt at gå på Campus Vejle.

Campus Vejle tilbyder også

På Campus Vejle får du rig mulighed for at udfolde dine talenter. Du kan vælge mellem en lang række specielle talentprogrammer og aktiviteter som styrker både dine menneskelige og faglige kvalifikationer. 

Sproglige talentprogrammer
Vi tilbyder dig sproglige talentprogrammer i engelsk, tysk og spansk udover den almindelige sprogundervisning du får.

Internationalt praktikophold
Få et større globalt udsyn med et internationalt praktikophold både mens du læser eller efter du har afsluttet din uddannelse.

Talentprogram på EUX Business
EUX talent er for dig der vil noget ekstra inden for handel og iværksætteri.