Forside Hvilken uddannelse skal jeg vælge

Dit valg – find den rigtige uddannelse

Her på siden får du svar på alt, du skal vide om uddannelserne på HHX, HF, EUX og EUD Business inden du træffer dit valg. Vil du gerne kombinere din sport med uddannelse har Sportcollege på Campus Vejle unikke tilbud til dig.

Læs om:

 

 

Hvilken uddannelse passer dig?

Når du skal vælge din uddannelse, skal du gå efter dine drømme. Du må gerne drømme stort. Det vigtigste er sådan set, at hver morgen du går igennem døren til Campus Vejle, synes du det er fedt. Du skal dog samtidig også være realistisk og vælge uddannelse efter hvad du er god til, hvad du kan lide at lave og hvad der gør dig glad.

Valg af uddannelse drejer sig i høj grad også om, hvilken slags uddannelse du kan forestille dig, at trives i, fordi du kommer til at bruge mange timer af dine ungdomsår med at uddanne dig. Masser af teori og større skriftlige opgaver passer rigtig godt til nogen, mens andre foretrækker fokus på det praktiske og virkelighedsnære.

Tænk over det og træf dit valg og din vej. 

5 tips til dit studievalg

Er du i tvivl? Det er faktisk helt ok! For der er en god grund til, at du tænker dig om mere end én gang.

Du er slet ikke alene om at mærke tvivlen. Mange af dine venner og veninder er i samme situation. Brug din tvivl på en god måde og lad den ikke tag kontrollen. Læs her om 5 tips til at få ro i maven, når du skal vælge uddannelse.

1. Glem det perfekte

Der vil altid være fag, du ikke er så vild med. Eller perioder, hvor du skal kæmpe lidt ekstra. Også på drømmestudiet. Du bliver gladere, når du accepterer, at der ikke findes et studie, der kun er fest og ballade.

Så: Ro i maven og stol på, at din beslutning er rigtig.

2. Elsk tvivlen

Hvis det var et nemt valg, var det måske heller ikke så betydningsfuldt? Når du er i tvivl, er det fordi, det er vigtigt for dig.

Og ps: Du behøver ikke være 100 % sikker. Du kan godt vælge om eller ændre retning undervejs.

Så: Vær glad for, at du tager det seriøst. Det er rart, at det betyder noget for dig.

3. Brug fornuften og følelsen

Det handler ikke kun om, hvad der lyder fedt. Og heller ikke kun om, hvad du kan bruge det til. Det bedste valg er det, hvor du kombinerer både fornuften og følelsen.

Så: Vælg med hjertet – og med hjernen.

4. Vælg selv

Det er dig, der skal lave lektierne. Tage bussen. Komme til timerne. Så det er også dig, der bestemmer, hvad du vil. Du kan få gode råd af dem, der kender dig. Men i sidste ende er det dig, der skal være glad.

Så: Mærk efter, hvad DU gerne vil.

5. Kom med

Det her er ikke sidste stop på din tur: Du kan vælge valgfag. Tage en praktik. Eller alt muligt andet, der trækker uddannelsen derhen, hvor du gerne vil. Og hvor dét er, finder du først rigtigt ud af undervejs.

Så: Hop ud i det. Det er den eneste måde, du finder ud af, hvad du gerne vil.

Studievejledning

Er du i tvivl om dit uddannelsesvalg? Det er ikke noget problem. Det er helt normalt at være usikker – og bange for at vælge forkert.

Derfor kan du altid kontakte vores studievejledere, som har stor erfaring med at guide unge mennesker ind på den rigtige uddannelse. 

Kontakt studievejledning

Sportscollege

På Campus Vejle kan du kombinere din ungdomsuddannelse samtidig med at du prioriterer din eliteidræt. En varieret hverdag med faglig undervisning, mental og sportslig træning er udgangspunktet for udvikling af dit talent. Bliv en del af holdet.

Læs mere om sportscollege

Kom med på virtuel rundtur

Se vores skole og fællesarealer i en virtuel rundtur. Rundturen giver dig mulighed for at klikke dig rundt på skolen og få information i takt med at du går på opdagelse på Campus Vejle. Klik på knappenålene du møder undervejs, for at lære mere. 

Rigtig god tur.

Dit studieliv på Campus Vejle

Der venter dig lærerige år på Campus Vejle med spændende fag. Dygtige og engagerede lærere glæder sig til at give dig viden, så du har de bedste forudsætninger i fremtiden, når det gælder din videreuddannelse, job og karriere.

 

Derfor valgte vi Campus Vejle

Der kan være mange gode grunde til at vælge din ungdomsuddannelse på Campus Vejle. Mød elever som fortælle om, hvorfor de har valgt at gå på Campus Vejle.

Campus Vejle tilbyder også…..

På Campus Vejle får du rig mulighed for at udfolde dine talenter. Du kan vælge mellem en lang række specielle talentprogrammer og aktiviteter som styrker både dine menneskelige og faglige kvalifikationer. 

Sproglige talentprogrammer
Vi tilbyder dig sproglige talentprogrammer i engelsk, tysk og spansk udover den almindelige sprogundervisning du får.

Internationalt praktikophold
Få et større globalt udsyn med et internationalt praktikophold både mens du læser eller efter du har afsluttet din uddannelse.

Talentprogram på EUX Business
EUX talent er for dig der vil noget ekstra inden for handel og iværksætteri.