Forside EUX Business Uddannelsesretninger EUX Business Detailuddannelsen

Detailuddan­nelsen

Detailuddannelsen er designet til at klæde dig på til en fremtid inden for butik, handel og service. Med detailuddannelsen bliver du ekspert i salg, service og butiksdrift og en del af den pulserende detailhandel. På detailuddannelsen kan du specialisere dig i et af 6 specialer, når du er i lære.

Se de 6 specialer

Læs om:

Detailuddannelsen

Detailuddannelsen åbner dørene til en spændende og dynamisk branche, hvor der er plads til både kreativitet, service og forretningsforståelse. Så hvis du brænder for detailhandel og ønsker at arbejde med mennesker, skabe omsætning og salg, varepræsentation, produktkendskab, forbrugertrends, kundekontakt og skabe positive kundeoplevelser, så kunden kommer igen, er denne uddannelse et godt valg for dig.

Uddannelsen giver dig både faglig dybde inden for detailhandlen og studiekompetence, der kan bane vejen for en videre uddannelsen.

Detail- og butiksbranchen giver dig mangle muligheder for lærepladser lige fra specialbutikker til kædeforretninger, varehuse, stormagasiner eller e-handel, som på hver sin måde giver dig en udfordrende og lærerig læretid. 

Specialbutikker
I specialbutikker får du chancen for at fordybe dig i specifikke produktkategorier og yde personlig kundeservice. Her står din viden og ekspertise i centrum, og den direkte kundekontakt er ofte intens.

Kædevirksomheder, varehuse eller stormagasiner
Store kædevirksomheder og stormagasiner tilbyder til gengæld en mere varieret oplevelse med mulighed for at arbejde i forskellige afdelinger under din læretid. Du kommer typisk til at arbejde med et bredere sortiment og får indblik i flere facetter af branchen. Det kan for eksempel være lagerstyring og indkøb.

E-handel
Online handel er også et voksende ansættelsesområde med fokus på digital kundeservice og logistik. Her kombineres traditionelle detailfærdigheder med nye digitale kompetencer, til at håndtere e-handel effektivt.

Detailuddannelsen både på EUD og EUX Business
Ønsker du at komme hurtigt ud på arbejdsmarkedet og tjene dine egne penge, kan du læse EUD Business, hvor du efter grundforløb 1 og 2, som tilsammen varer 1 år, er klar til din læretid. Detailuddannelsen på EUX Business tager et år mere, da du efter grundforløb 1 og 2 skal bruge et år på dit studiekompetenceår. Herefter er du klar til din læretid.

Videreuddannelse

Når du har gennemført din detailuddannelse, åbner et væld af muligheder sig for dig. Du kan søge om optagelse på en række erhvervsakademiuddannelser, der giver dig specialiserede færdigheder og viden til at træde ind i nye brancher og jobområder. Du kan f.eks. uddanne dig til

  • Handelsøkonom
  • Serviceøkonom
  • Service- og oplevelsesøkonom

Disse uddannelser giver dig en solid forståelse for erhvervsøkonomi, strategi markedsføring, samfundsforhold og på nogle af uddannelserne også viden om indkøb og logistik.

På adgangskortet kan du se hvilke videregående uddannelsen din detailuddannelse giver adgang til.

Se adgangskortet

Søg om optagelse

Vil du på EUX Business? Så søg om optagelse på

Optagelse.dk

EUX Business har opstart august 2024 og januar 2025.

Kontakt studievejleder

Har du spørsmål til EUX Business er du velkommen til at kontakte EUX studievejledningen.

Kontakt studievejleder