Forside HHX ASF klasse

ASF klassen på HHX

Du åbner dørene til en fremtid med videregående uddannelse og job i erhvervslivet med en HHX. Og du bestemmer selv, hvordan din fremtid skal se ud, når du vælger at gå på ASF HHX på Campus Vejle.

Rammerne om din læring

Du tager din HHX på ligefod med andre elever og er handelsstudent efter 3 spændende år på Campus Vejle. 

Som ASF-elev er du på forhånd placeret på studieretningen Økonomi og Informatik

De fleste af timerne læses i klassen, men nogle valgfag læser du sammen med andre HHX-elever.

Klasselokalet er indrettet til maks. 12 elever, og der er desuden adgang til stillerum, hvis du har behov for at trække dig lidt tilbage.

Sociale arrangementer

Som elev i ASF-klassen vil du opleve, at vi lægger vægt på, at alle lærer hinanden at kende. Derfor har vi nogle fælles arrangementer, hvor vi hygger på tværs af klasserne. Du bestemmer selv om du deltager i vores eller skolens arrangementer. 

  • Vi har spilledag kun for ASF klasserne på skolens idrætsdag, hvor vi konkurrerer mod hinanden med brætspil, rundbold etc.
  • Op til sommerferien har vi picnic-dag, hvor vi går en tur, spiller rundbold og spiser den medbragte frokost sammen.
  • Vores egen fredagscafe ca. hver anden måned uden alkohol, hvor vi mødes om spil og hygger sammen. Samtidig er der stor fredagscafé i skolens hal, hvor der kommer op til 1.000 elever.
  • HEBE-fester, hvor kendte kunstnere optræder. Det er en kæmpe fest, men vi hygger også i vores egen afdeling. Nogle gange med fællesspisning og samvær hjemme hos én i klassen.

Studieretning – Business & informatics

Drømmer du om at arbejde i en virksomhed med IT og økonomi?

Studieretningen Business & Informatics er til dig, der gerne vil have indsigt i, hvordan man driver moderne virksomheder, hvor IT spiller en større og større rolle. I Business & Informatics studieretningen kombineres de økonomiske fag med Informatik, og du lærer, hvordan virksomheden bruger IT til at styre økonomi, salg, markedsføring og administration.

Data betyder alt

At træffe beslutninger uden data er som at køre bil med lukkede øjne. På Business and Informatics lærer du, hvordan data opsamles og behandles, for at virksomheder kan træffe den helt rigtige beslutning, når der skal udvikles nye produkter, markedsføres over sociale medier eller investeres i ny teknologi.

På studieretningen udvikler vi apps og hjemmesider, så du lærer at programmere og får forståelse for, hvordan design spiller en vigtig rolle for brugerens oplevelse og virksomhedens succes med satsninger indenfor IT. Du behøver ikke at kunne programmere i forvejen Det eneste det kræver er, at du er nysgerrig på teknologi.

Dine fag på Business & informatics

Studieretningsfag
Virksomhedsøkonomi A
Informatik B
Obligatoriske fag
Afsætning B
Matematik B
International økonomi B
Dansk A
Engelsk A
2. fremmedsprog (tysk/spansk)
Historie B
Erhvervsjura C
Samfundsfag C
Studieområdet
Erhvervscase
Studieområdet projekt
Valgfag
Du skal have et eller to valgfag afhængig af dit valg af fremmedsprog

Din mentor

Vi tilbyder dig en mentor, som vil vejlede og støtte dig gennem hele dit uddannelsesforløb. Fokus vil være rettet mod lige præcis dine behov og ønsker. 

Du kan få gode råd til strukturering af dit hjemmearbejde og meget mere. 

Dine lærere

Dine lærere og vejledere har været på målrettede kurser, så de har et grundigt indblik i dine behov som ASF-studerende. Det gør, at underviserne er rustet til at tilrettelægge undervisningen således, du har optimale rammer til at arbejde individuelt med dit faglige stof.

Stolt over min studentereksamen

ASF klassen

"Jeg ved ikke endnu, hvad jeg vil bruge min studentereksamen til. Jeg vil ud at arbejde, når jeg er færdig. Jeg er glad for og stolt over, at jeg har fået min studentereksamen, for den giver mig mange valgmuligheder i fremtiden."

Lucas,3Z
Mit mål er Financiel Controller

ASF klassen

"Jeg vil læse videre til ”Financiel Controller” Jeg er vild med matematik og økonomi, hvor jeg godt kan lide den logiske tankegang, som fagene indeholder."

Erik, 3Z
Det har været det hele værd

ASF klassen

"Lucas og Daniel fra 3. G har gjort sig erfaringer som de gerne vil dele med dig. - Vi har et rigtig godt kammeratskab i ASF klassen. - Vi har en lille klasse, som gjorde det hele mere overskueligt. - Vi har haft nogle gode og forstående lærere. - Det har været udfordrende, men jeg har lært en del. - Det har været en kamp, men det har været det hele værd. Skolen tilbyder god hjælp til undervisningen."

Lucas og Daniel 3. G

Søg om optagelse

Du kan ansøge om optagelse i ASF-klassen på HHX, når du er diagnosticeret med Autisme Spektrum Forstyrrelse. Beslutningen om optagelse vil ske på baggrund af en visitationssamtale på Campus Vejle, hvor dine faglige færdigheder i dansk, engelsk og matematik vurderes.

Det er ikke et krav, at du har gennemført folkeskolens afgangsprøve i alle fag og du skal heller ikke være erklæret uddannelsesparat.

I visitationen deltager vejledere fra Handelsgymnasiet og fagpersoner med erfaring inden for ASF.

Kontakt

Sidder du inde med spørgsmål er du velkommen til at kontakte os. Er du nuværende elev og forældre til en elev skal du ringe til AFS-koordinatorerne på tlf.: 72 16 26 62.

Ellers skal du kontakte Jacob Lund.

Jacob Lund

Chefkonsulent Handelsgymnasiet