Forside EUX Business Hvad er EUX Business

Hvad er EUX business?

EUX Business er en kombineret gymnasial og erhvervsrettet uddannelse til dig, som vil have det hele med. Med en EUX Business behøver du ikke at vælge enten erhvervsuddannelse eller gymnasium.

Læs om:

Hvad er EUX Business?

EUX Business er den erhvervsfaglig studentereksamen som kombinerer to uddannelser i en. Du får både en studentereksamen og erhvervsuddannelse samtidig. EUX business er uddannelsen du skal vælge, når du vil kombiniere 2 års læretid med udfordrende opgaver i en virksomhed, samtidig med at du får en studentereksamen. Kort sagt, EUX Business er både en boglig og praktisk uddannelse.

Fra teori til virkelighed
På EUX Business bliver du undervist i virkeligheden. Hver gang du lærer noget, får du mulighed for at relatere det til en opgave stillet af rigtige virksomheder. Du kommer til at arbejde med businesscases fra det lokale erhvervsliv. Det er bl.a. virksomheder som Bestseller, Siemens, Sport24, JYSK og Salling Group, som leverer virkelighedsnære opgaver med rigtige problemer og udfordringer, som gør undervisningen spændende og autentisk.

Business Cases
Første år på EUX uddannelsen arbejder du med 6 forskellige businesscases og på 2. år arbejder du med 3 store businesscases som du går i dybden med.

Når du arbejder med en business cases arbejder du tværfagligt og alle dine fag bidrager med fagligt indhold, hvorved du får en helhedsforståelse for projektet. 

Uddannelsesretninger
I løbet af de første måneder på uddannelsen bliver du introduceret for de 3 spændende uddannelsesretninger kontor, handel og detail/butik. En af disse retninger skal du vælge, hvorefter du senere i forløbet får specifik uddannelse i din valgte retning. 

  • Kontor er for dig, som gerne vil arbejde med administration, økonomi og revision
  • Detail/butik er for dig, som som gerne vil arbejde i detailbranchen. Det kan f.eks. være som ekspedient inden for områder som tøj mode, sportsudstyr, elektronik, kosmetik og meget andet.
  • Handel er for dig, som er interesseret i business to business mellem virksomheder og som ønsker at arbejde med området som f.eks. indkøb, salg, logistik m.m.

Læreplads
Efter 2 år i skole er du klar til at komme ud i en læreplads i en virksomhed, hvor du beskæftiger dig med netop det, du interesserer dig mest for. Du kan vælge en læreplads inden for f.eks. salg, indkøb, logistik, e-handel, butiksdrift, spedition, shipping, økonomi, finans, revision, administration eller sekretærfunktioner.

Læse videre efter 2 år
Du kan dog også efter 2 år i skole vælge at læse videre på erhvervsakademier eller professionshøjskoler. Du kan eksempelvis blive serviceøkonom, markedsføringsøkonom eller handelsøkonom. På adgangskortet kan du læse om de videregående uddannelser en EUX Business giver adgang til.

Fuldfører du din EUX uddannelse med 2 års læretid, kan du læse videre på universitetet eller handelshøjskole. Din fordel er, at du har praktisk erhvervserfaring med i din rygsæk i forhold til andre gymnasiale uddannelser.

Hvor lang tid tager en EUX Business?

Din EUX business er bygget op af forskellige uddannelsesforløb, som er: 

  • Grundforløb 1 (1/2 år)
  • Grundforløb 2 (1/2 år). Her vælger du din uddannelsesretning inden for kontor, handel eller detail/butik.
  • EUX studieår (1 år)
  • Hovedforløb (2 år som elev i en virksomhed)

De 2 første år bruger du på Campus Vejle, hvor du er en del af vores spændende og attraktive studiemiljø. Her bliver du dygtig til både business-fag og sprog, som du afslutter på gymnasialt niveau.

De sidste 2 år er du i lære i en virksomhed – det kalder vi hovedforløb. Din læretid veksler mellem arbejde i din virksomhed samt skoleophold. Sammenlagt varer EUX uddannelsen 4 år, hvorefter du er EUX student

Dit forløb kan variere alt efter hvilken baggrund du kommer med og din alder.

Vi har valgt EUX Business på Campus Vejle

Sådan starter du på din EUX Business uddannelse

Din alder, erfaring og uddannelse bestemmer, hvordan du starter på din EUX uddannelse og hvordan dit uddannelsesforløb er bygget op.

Direkte fra 9. eller 10. klasse
Du starter på grundforløb 1, når du har afsluttet grundskolen inden for de seneste 26 måneder.

Se dit uddannelsesforløb

Du er under 25 år
Du starter på grundforløb 2, når det er mere end 26 måneder siden du afsluttede folkeskolen. Grundforløbet kan du tage i en klasse eller i Åbent Læringscenter, som er Campus Vejles fleksible læringsmiljø.

Se dit uddannelsesforløb

Du er over 25 år
Du får et særligt tilrettelagt forløb, når du er over 25 år. Uddannelsens længde og indhold afhænger af din erfaring fra tidligere jobs og uddannelser. 

Se dit uddannelsesforløb

International praktik – Dublin

14 forventningsfulde elever glæder sig til dette års internationale praktikophold.  Vil du med næste år og få viden, erfaring og sproglige færdigheder som du kan bygge videre på i din uddannelse? Så skal du vælge en EUX Business. 

Et 3 uger internationalt praktikophold kan du vælge på dit 2. år af uddannelsen (studiekompetenceåret).

Læs om praktikophold

Uddannelsesgaranti

Vi tilbyder dig uddannelsesgaranti på EUX Business, så alle der starter på uddannelsen kan gøre den færdig i vores skoleoplæring. Bemærk, at der kun er uddannelsesgaranti inden for følgende specialer:

  • Detail, salgsassistent u/profil
  • Handel, salg
  • Kontor, administration