Forside EUX Business Uddannelsesretninger EUX Business Kontoruddannelsen Offentlig Administration

Offentlig
Administration

Læs om:

Forudsætninger

Forudsætningerne for at arbejde med offentlig administration er meget lig de samme som specialet administration. En væsentlig forskel er at du arbejder i en politisk styret organisation. Det betyder, at dit arbejde kan blive påvirket af politiske beslutninger og du skal være indstillet på, at der ofte sker forandringer eller at opgaverne skal løses på en ny måde.

Du kommer til at arbejde med mennesker og samfund og du skal være servicemindet og god til at kunne kommunikere med mennesker, da du får en stor berøringsflade med borgere i alle samfundslag. Udover kontakt til borgere indgår der også kontakt til andre myndigheder. 

Ansættelsesområde

Specialet er målrettet mod alle typer af offentlige virksomheder – kommuner, regioner, sygehuse, uddannelsesinstitutioner, skoler, politiet, styrelser og ministerier. Specialiseringen giver dig kompetencer til at operere i maskinrummet i den offentlige sektor.

Mød Matilde – kontorelev med speciale i offentlig administration

Arbejdsområde

Som kontorelev med speciale i offentlig administration har du mulighed for at arbejde med mange forskellige arbejdsopgaver. Arbejdsopgaver der afhænger af din læreplads og dine interesseområder. Du kan bl.a. arbejde med sagsbehandling, rejseplanlægning, borgerhenvendelser, informationsopgaver, koordinering af aktiviteter i den virksomhed du er ansat i, indkøb, økonomi, regnskab, dataindsamling eller projektplanlægning.

På specialet offentlig administration får du arbejdsopgaver, der giver dig færdigheder til at tage ansvar. Du bliver ansvarlig for at udføre de opgaver, du arbejder med. Dette giver dig vigtige kompetencer, som du kan bruge i din videre karriere inden for administration.

Tag specialet på Campus Vejle

Specialet offentlig administration kan du tage på Campus Vejle. Du kommer igennem 13 skoleuger fordelt på 3 ophold.

Læs om offentlig administration

Kontakt studievejleder

Har du spørgsmål til specialet offentlig administration, er du velkommen til at kontakte EUX studievejledningen.

Kontakt studievejleder