Forside HHX Hvad er HHX?

HHX på Campus Vejle

Interesserer du dig for virksomhedsøkonomi, afsætning, international økonomi, sprog og andre erhvervsrettede fag?

Så er det en HHX du skal vælge. Her bliver du fagligt udfordret med nye spændende fag og samfundsrelevante emner. Med en HHX bliver du forberedt både til erhvervslivet og videreuddannelse.

Hvad er HHX?

HHX står for højere handelseksamen og er en 3-årig gymnasieuddannelse med vægten lagt på økonomifag. Undervisningen har høj faglighed med afsæt i virkeligheden og erhvervslivets udfordringer. På HHX-uddannelsen får du både stærke teoretiske og praktiske kompetencer, som du kan bruge på din vej til videreuddannelse og job.

Adgang til videregående uddannelser

Uddannelsen giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier.

Studieretninger

Du skaber selv den uddannelse, du drømmer om med en af vores seks studieretninger, hvor du får lov at tænke innovativt og at samarbejde med andre om nye projekter.

I løbet af din studietid rejser du på studietur til udlandet og kan vælge en international praktik.

Studieliv

Du bliver en del af det unikke studieliv, hvor skolen bakker op om dine idéer til opgaver, projekter eller studieture. Og hvor lærerne har erfaring fra erhvervslivet.

Vi har valgt HHX på Campus Vejle

Her er plads til dig

På Campus Vejle har vi fokus på høj faglighed samtidig med, at vi lægger vægt på din og din klasses trivsel. Vi sørger for gode rammer for, at du kan mødes med dine kammerater og have det sjovt sammen. Du vil opleve sportsdage, cafeer og fester og etablere venskaber for livet.

Du er et voksent menneske

Vi møder dig som et voksent menneske, der er klar til at tage ansvar. Hvis du får brug for det, står vi klar med støtte. På Campus Vejle hjælper vi dig med at skabe det liv du drømmer om.

10 gode grunde til at vælge HHX på Campus Vejle

Der er mange gode grunde til at vælge HHX. Vi har valgt de 10 bedste ud til dig.

Det sociale liv

Det må gerne være rart og sjovt samtidig med at du bliver klogere. Derfor har vi indrettet skolen med bløde sofaer, hyggelige kroge at fordybe sig og snakke i, masser af grønne planter og kunst på væggene. 

På Campus Vejle får du masser af nye venner. Nogle venskaber varer måske hele livet. I klassen lægges der stor vægt på sammenhold og at du får et godt fællesskab i klassen.

Når sulten melder sig hos dig, har vi både café og kantine med stort udvalg af mad- og drikkevarer, salater, varme retter og friskbagt brød, flutes og sandwich.

HHX giver dig direkte adgang til universiteter og handelshøjskoler

Med en HHX studenterhue på hovedet og et eksamensbevis i hånden, giver det dig direkte adgang til at læse videre på økonomi, samfundsfag, finansiering og jura samt erhvervssprog på universiteter og handelshøjskoler.

Du deler samme interesse med andre

Du deler samme interesse med andre som går på samme studieretning som dig.

Nye fag

På HHX får du helt nye fag som har fokus på økonomi og markedsføring. Her fortsætter du ikke din gymnasiale uddannelse med de samme fag som du kender fra Folkeskolen.

Virkelighedsnær undervisning

På Handelsgymnasiet møder du virkelighedsnær undervisning. Det giver en variation og livlighed i undervisningen med virkelighedstro opgaver.

Du bliver mødt med faglige udfordringer som matcher dine forudsætninger, der styrker din motivation, engagement og læring. Vi sørger for at sætte klare rammer for undervisningen og giver dig hjælp og feedback undervejs. 

HHX giver dig en bred viden om samfundet

På HHX får du undervisning som giver dig indsigt og nyttig viden om arbejdsmarkedet, politik, økonomi, miljø, bæredygtighed og internationale forhold som bl.a. har indflydelse på livet i Danmark. Det er viden som du kan bruge nu i dit daglige liv og som fundament til videreuddannelse, job og karriere.

Du får en spændende karriere med en HHX

En HHX uddannelse, er en uddannelse du kan bruge til noget. Du bliver forberedt til både at kunne læse videre på universiteter, handelshøjskoler, professionshøjskoler eller på en af de korte videregående uddannelser på f.eks. erhversakademier.

Eller du kan vælge at forsætte din vej i erhvervslivet med en elevplads, traineestilling eller praktikophold i udlandet.

En HHX giver dig de samme muligheder for at læse videre som andre gymnasieuddannelser. Det er dine fag og valg af niveau som afgør, hvilke uddannelser du direkte kan optages på. Med et HHX eksamensbevis i hånden, gælder det langt de fleste uddannelser. Hvis du ikke kan optages direkte, har du altid mulighed for at læse de fag du mangler som gymnasial supplering.

Engagerede undervisere

Mange af underviserne på Handelsgymnasiet kommer med erfaring fra erhvervslivet. De giver dig dermed praktiske eksempler på virkeligheden og du får teorien forklaret med løsninger fra den virkelige verden.

Du bliver uddannet til en global fremtid

Vi gør det bedste vi kan på Campus Vejle, så vi kan uddanne dig til en global fremtid. Vil du blive endnu bedre til engelsk kan du vælge studieretningen Global Marketing English, hvor økonomifagene læses på engelsk. 

Du får tilbud om at deltage på studieture til europæiske lande og hovedstæder, eller du kan tage internationalt praktik under din HHX uddannelse.

Vil du udvikle dine sprogkompetencer, tilbyder Campus Vejle dig talentprogrammer inden for engelsk, tysk og spansk sprog.

Den største skole i Vejle

Campus Vejle er største skole i Vejle med omkring 2.500 årselever. Du får et fedt studiemiljø, hvor du kan mødes med andre unge mennesker både på tværs af uddannelser og med dem som går på samme uddannelse som dig.

Derudover giver en stor skole et spændende fagligt miljø for underviserne, som skaber undervisning af høj kvalitet for dig.