Forside Uddannelse for voksne Kontoruddannelse

Kontoruddannelse for voksne

Arbejd på kontor og skab balance i dit liv!

Kontoruddannelse for voksne er din vej, når du tænker på at skifte branche og vil du videre med job og karriere. Med en kontor- eller handelsuddannelse bliver du klar til mange forskellige opgaver inden for handel, spedition & shipping, økonomi, bogholderi eller administration inden for det offentlige eller private. En kontor- eller handelsuddannelse åbner døren for dig til et faglært job.

Kontakt vejleder

Tag første skridt mod en spændende karriere på kontor

EUX kontor- eller handelsuddannelse

Kickstart dit arbejdsliv med et alsidigt arbejde på kontor. Her får du fast arbejdsplads, mulighed for hjemmearbejdsdage, faste arbejdstider, ingen weekendarbejde eller vagter på skæve tidspunkter af døgnet.

Et arbejde på kontor giver dig mulighed for at opretholde en stabil work-life balance og have mere tid til dine personlige interesser og familie. Derudover giver et kontorjob også godt socialt samvær, hvor du opbygger sociale relationer og danner venskaber med dine kolleger.

Karrieremuligheder – valget er dit
Uanset hvad dine ambitioner er for fremtiden, vil du kunne finde kontorjobs som passer til din personlighed og ønsker for fremtiden. Der er jobs til dig som gerne vil have stabilitet, struktur og rutine, hvor du kender dine faste arbejdsopgaver.

Er du derimod typen som søger udfordringer, forandringer og har ønsker om at gøre karriere er der mange muligheder. Med en kontoruddannelse sammen med erfaring og efteruddannelse/videreuddannelse, står døren åben til jobs som eksempelvis HR- eller personalekonsulent, teamleder, kontorchef, salgschef eller økonomiansvarlig.

Alsidige arbejdsopgaver på kontor
Kontorarbejde er en alsidig og dynamisk karrierevej med mange forskellige jobfunktioner og som en appetitvækker får du her nogle eksempler på jobopgaver som er karakteristiske for kontorjobs. 

 • Arbejdsopgaver hvor du binder logistik, økonomi, administration og kundeservice sammen
 • Sekretærfunktioner
 • Bogholderi med fakturering og afstemning af konti og lønadministration
 • Kundeservice med daglig kundekontakt hvor du besvarer kundehenvendelser og yder god service. Kan f.eks. være i forbindelse med online salg.
 • Daglig salgs- og serviceopgaver, ordremodtagelse, registrering, opfølgning, indhente priser og leveringstider samt udarbejde tilbud.
 • HR- og personaleopgaver
 • Kunde- og salgsopgaver, hvor du har stor kontaktflade til kunder, leverandører og kolleger
 • Sagsbehandling og administrative opgaver
 • Kombinationen af at være i ”frontlinjen” og tale med kunder samt arbejde backoffice med administrative og koordinerende opgaver, hvor du sikrer en smidig kommunikation mellem forskellige afdelinger.

Stor efterspørgsel efter elever

"Udnyt, at mange virksomheder i øjeblikket efterspørger kontorelever. Det gælder for alle brancher. Start på din kontor- eller handelsuddannelse til januar og bliv klar til at få en elevplads."

Adgangskrav

For at du kan starte på EUX kontor- eller handelsuddannelsen til januar 2024 skal du have bestået fagene Dansk C, Engelsk C og Samfundsfag C.

Skulle du mangle disse fag, kan du læse dem som fjernundervisning på HF. En anden mulighed er at læse fagene online på Ålborg Handelsskole. Info finder du her.

Starter du på at læse fagene i løbet af september måned, vil du kunne nå at bestå fagene inden januar. Dermed er du klar til at starte på din kontor- eller handelsuddannelse i løbet af januar 2024.

En kortere vej
Hvis du synes at EUX kontoruddannelsen på 1 1/2 år + læretid er for lang, kan du i stedet vælge EUD handelsuddannelsen, som kun tager 1/2 år + læretid. Læs mere om handelsuddannelsen her.

Hvis du er over 25 år

Flere og flere virksomheder efterspørger elever som har livs- og erhvervserfaring. Er du over 25 år, står du med rigtig gode kort på hånden, hvis du overvejer at skifte branche til et kontorjob. Du får bl.a. en højere løn og du har mulighed for at forkorte din uddannelse på baggrund af dine erfaringer, uddannelser m.m. 

Læs mere om voksenelev

Hvis du har en studentereksamen

Er vejen til et kontorjob ganske nem. Med et koncentreret 5 ugers EUD-student forløb er du klar til at søge en af de mange ledige elevpladser der er i øjeblikket.

Læs mere om EUD Student

Uddannelsesforløb, fag og specialer

Kontor- og handelsuddannelsen består af et grundforløb, et studiekompetenceår og hovedforløbet med en læreplads i op til to år. Dermed er du sikret en grundig og omfattende uddannelse, der giver dig den rette faglige og praktiske viden til at fortsætte dit arbejdsliv inden for kontor- eller handelsfaget.

I din uddannelse har du følgende fag.

Grundforløb (1/2 år)

Afsætning C
IT C
Virksomhedsøkonomi C
Matematik C
Organisation C
Uddannelsesspecifikt fag (kontor eller handel)

Studiekompetenceår

Dansk A
Afsætning B
Virksomhedsøkonomi B
Erhvervsinformatik B
Engelsk B
Kulturforståelse C
Innovation C
Valgfag (Tysk C eller Erhvervsjura C)

Hovedforløb (op til 2 år)

Med en EUX har du adgang til at søge læreplads inden for alle de merkantile uddannelsesretninger. Dvs. både kontor, handel, butik, event og finans.

Din læreplads
Hovedforløbet med en læreplads er en væsentlig del af din uddannelse. Det er her du får erfaring og prøver kræfter med de mange arbejdsopgaver der venter dig. Under din læretid skal du også på skoleophold som i hovedreglen er mellem 3 til 6 ophold. Hvert ophold har en varighed mellem 1 til 4 uger, hvor du får undervisning med udgangspunkt i din hverdag ude i virksomheden. Du kan læse mere om din læretid og skoleophold på siden om din læretid

Specialer
I din læreperiode fortsætter du med at specialisere dig inden for kontor eller handel. Specialisering afhænger af, hvor du har læreplads og du kan vælge mellem 10 forskellige specialer.

Kontor

Handel

Hjælp til at finde en læreplads

Lærepladsvejledningen på Campus Vejle er stedet, hvor du kan få hjælp i forbindelse med at du søger læreplads. Vi har 2 dygtige lærepladskonsulenter, som kan hjælpe dig med ansøgning, CV, gode råd til lærepladssøgning og de kan også hjælpe med at finde det helt rigtige match mellem dig og dine ønsker til en læreplads.

Læs om lærepladsvejledning

Og hvad med økonomien?

Hvis du tænker – Jeg kan ikke undvære min nuværende månedsløn, og derfor har jeg ikke råd til at starte på uddannelsen, jeg har lyst til. Så er der heldigvis gode nyheder til dig.

Som voksen findes der en lang række muligheder, som gør, at du kan få økonomien til at hænge sammen, samtidig med at du er under uddannelse.

Du har f.eks. disse muligheder:

 • Du kan indgå en mesterlæreaftale og få voksenelevløn under hele uddannelsesperioden
 • Der findes en uddannelsespulje for ledige på dagpenge, som kan søges, hvis du f.eks. er ufaglært; faglært med en forældet uddannelse (over 5 år gammel); eller du ikke længere kan arbejde inden for dit uddannelsesfelt
 • Du kan forkorte uddannelsen markant, når du har erhvervserfaring eller en gymnasial baggrund
 • S.U.
 • Er du ufaglært, ledig og over 30 år, har du sandsynligvis mulighed for at tage uddannelse på 80 eller 110% af din dagpengesats. Tag en snak med din sagsbehandler på jobcentret. Her kan du få  præcis vejledning om dine rettigheder og muligheder.

Ring gerne til os og snak med vejleder Marianne Bechmann. Hun vil guide dig og fortælle om dine muligheder. Vi ved godt, hvor vigtig det er for dig, at din hverdag hænger sammen – også økonomisk.

Dit næste skrit

Kan du mærke, at et kontorjob er lige dig? Men er der mange overvejelser og spørgsmål, som fylder i dine tanker, så tag en snak med vejleder Marianne Bechmann. Hun vil gøre alt for at hjælpe dig videre og sikre, at du træffer det rigtige valg.

Kontakt vejledning

Er du helt afklaret med, at du gerne vil starte på kontor- og handelsuddannelsen til januar 2024 tilmelder du dig på hjemmesiden optagelse.dk

Tilmelding

Lær i dit eget tempo

EUX kontor og handelsuddannelsen foregår i Åbent Læringscenter på Campus Vejle, som er et voksenmiljø, hvor du studerer i dit eget tempo og lærer på den måde, der passer dig bedst. Du arbejder meget selvstændigt, får oplæg ved en underviser og har mulighed for gruppearbejde.

Læs mere om Åbent læringscenter

Kontakt og spørgsmål

Marianne Sveigaard Bechmann

Leder af Åbent Læringscenter

Udfyld og send formularen så bliver du kontaktet af Marianne hurtigst muligt.

Click or drag a file to this area to upload.