Forside EUX Business Uddannelsesretninger EUX Business Kontoruddannelsen

Kontoruddan­nelsen

Kontoruddannelsen på EUX åbner dørene til en verden af spændende muligheder inden for administration, økonomi, regnskab, kommunikation og lovgivning. På Campus Vejle får du en solid uddannelse, der kombinerer teori og praktisk erfaring, og som ruster dig til en succesfuld karriere inden for kontorfaget. På kontoruddannelse kan du specialisere dig i 6 forskellige retninger, når du er i lære.

Se de 6 specialer

Læs om:

Kontoruddan­nelsen

Med kontoruddannelsen får du en god start på din karriere inden for kontorområdet. Du får undervisning, som er virkelighedsnær med afsæt i rigtige virksomheder. Det giver dig en mulighed for at opleve, hvordan det er at være i en rigtig virksomhed. Den daglige undervisning er projektorienteret med virkelige eksempler fra virksomheder.

Med kontoruddannelsen bliver du klar til mange forskellige opgaver inden for administrative funktioner, økonomi, markedsføring, planlægning, projektstyring og kommunikation i både private og offentlige virksomheder. Ofte har du kundekontakt og du arbejder med forskellige it-systemer, når du løser dine arbejdsopgaver. Derudover indgår der både skriftlig og mundtlig kommunikation til samarbejdspartnere, kunder og medarbejdere internt i virksomheden, hvor du er ansat.

Kontoruddannelsen klæder dig på til at få en elevplads i en virksomhed inden for en lang række brancher i den private sektor og inden for den offentlige administration.

Varighed
Kontoruddannelsen varer sammenlagt 4 år. Første år består af grundforløb 1 og 2, der begge varer 20 uger. Andet år er studiekompetenceår og de sidste 2 år er du i lære. Det hedder også dit hovedforløb. På hovedforløbet specialiserer du dig inden for et specifikt fagområde hvor du fletter teori og praksis sammen på din læreplads.

Er det mere end 2 år siden du gik ud af folkeskolen?

Din uddannelse bliver kortere, hvis det er 2 år eller mere siden du gik ud af 9. eller 10. klasse. Du starter direkte på grundforløb 2 og følger undervisningen, som varer et 1/2 år inden dit studiekompetenceår og læretid. Du kan tage grundforløbet i en klasse eller i vores Åbent Læringscenter.

Læs om kontoruddannelse for voksne

Videreuddannelse

Du har rige muligheder for at videreuddanne dig med en kontoruddannelse som både kan være korte, mellemlange eller videregående uddannelser. For eksempel kan du vælge at videreuddanne dig inden for ledelse, hvor en uddannelse som kontorassistent kan være et godt springbræt til en fremtid som teamleder eller afdelingsleder. Din forretningsforståelse og de administrative kompetencer, du har fået, er nemlig guld værd i roller, hvor beslutningstagning, personalestyring og organisatorisk overblik er centralt. 

Du kan se dine muligheder på adgangskortet og hvilke fag og niveauer der kræves for at du kan læse videre.
 

Søg om optagelse

Vil du på EUX Business? Så søg om optagelse på

Optagelse.dk

EUX Business har august 2024 og januar 2025.

Kontakt studievejleder

Har du spørgsmål til EUX Business er du velkommen til at kontakte EUX studievejledningen.

Kontakt studievejleder