Forside EUX Business Uddannelsesretninger EUX Business Kontoruddannelsen Administration

Administration

Læs om:

Forudsætninger

Du skal være god til at koncentrere dig om dine arbejdsopgaver og have et godt overblik, så du har styr på din “to do liste”, for der sker rigtigt meget omkring dig, når du arbejder på et kontor. Samtidigt har du meget kontakt med andre, f.eks. kunder, leverandører og kolleger, så du skal være glad for at servicere og hjælpe andre. Jobbet foregår typisk foran en computer i længere tid ad gangen, og du bruger IT til stort set alle opgaver. Derfor skal  have lyst til hele tiden at dygtiggøre sig i forskellige IT-programmer. Du skal også kunne skrive og tale korrekt dansk, og i nogle virksomheder er der behov for, at du også kan kommunikere på et andet sprog. 

Ansættelsesområde

Alle virksomheder har administrative funktioner i større elle mindre omfang, så der findes lærepladser både i store og små produktionsvirksomheder, interesseorganisationer, servicevirksomheder, energiforsyning, forsikringsbranchen, hos ejendomsmæglere og håndværksfirmaer og mange andre brancher.

Mød Kian – kontorelev med speciale i administration

Arbejdsområde

Som kontorelev med speciale i administration har du mulighed for at arbejde med mange forskellige arbejdsopgaver. Arbejdsopgaver der afhænger af din læreplads og dine interesseområder. Du kan bl.a. arbejde med sagsbehandling, rejseplanlægning, kundehenvendelser, informationsopgaver, koordinering af aktiviteter i den virksomhed du er ansat i, indkøb, økonomi, regnskab, markedsføring, dataindsamling eller projektplanlægning.

På specialet administration får du arbejdsopgaver, der giver dig færdigheder til at tage ansvar. Du bliver ansvarlig for at udføre de opgaver, du arbejder med. Dette giver dig vigtige kompetencer, som du kan bruge i din videre karriere. Du lærer også at udvikle dine evner inden for kommunikation, organisation og problemløsning, hvilket er vigtigt i mange forskellige jobfunktioner. En kontoruddannelse åbner døren til en bred vifte af karrieremuligheder inden for administration og kontorarbejde.

Tag specialet på Campus Vejle

Specialet administration kan du tage på Campus Vejle. Du får 4 obligatoriske skoleophold på Campus Vejle og sammen med din læreplads skal du vælge 2-5 valgfagsuger som også foregår på Campus Vejle.

Læs om kontorspeciale administration

Kontakt studievejleder

Har du spørgsmål til specialet administration, er du velkommen til at kontakte EUX studievejledningen.

Kontakt studievejleder