HF fjernundervisning
Vi tilbyder HF fjernundervisning som din fleksible vej til en gymnasial uddannelse. Du læser online hjemmefra når det passer ind i din hverdag. Fjernstudie på HF er til dig som mangler nogle HF enkeltfag for at kunne læse videre. Eller for dig, der hellere vil tage en hel HF eksamen med enkeltfag via fjernundervisning.
Din vej mod videregående uddannelse. Lidt hurtigere.
"Bliv student på 2 år og kom et skridt tættere på din drømmeuddannelse. STX giver dig adgang til flest videregående uddannelser. "
Hvordan foregår HF fjernundervisning?
Du arbejder i vores online læringsplatform, hvor du har adgang til alt dit undervisningsmateriale. Det er også her du finder din arbejdsplan, praktiske informationer til dit fag, nyheder og meget mere. Du afleverer dine opgaver elektronisk og får opgaven kommenteret elektronisk. Nogle opgaver er samtaler med din lærer i Teams. Disse samtaler skal du kunne deltage i mellem kl. 08.00- 16.00. Har du spørgsmål til faget kan du nemt komme i kontakt med din underviser via mail eller eventuelt Teams.
Lektiecafé
Vi tilbyder dig lektiecafé hver onsdag fra kl. 13.30-15.30 på Campus Vejle i fagene matematik og naturfagene (geografi, biologi og kemi) Derudover kan du også få hjælp til fagene dansk og engelsk på disse dage 4/9, 2/10, 6/11, 11/12, 5/2, 5/3, 2/4 og 7/5. Lektiecaféen er ved siden af HF studievejledningen i et lokale som har et lille indhak.
Mød din lærer
Du har også mulighed for at møde din lærer på Campus Vejle. Nogle har faste mødetider, andre efter individuelt behov.
Du afslutter dit HF fjernstudie med HF eksamen enten sommer eller vinter.
Dine fordele med HF fjernundervisning
Prioriterer du dit fuldtidsjob, har du barn eller børn du skal passe eller måske er du professionel sportsudøver. Med HF-fjernundervisning kan du selv planlægge og indpasse læsningen, når det passer dig og få din drøm om uddannelse opfyldt.
Dit vigtigste arbejdsredskab er en god computer samt internetforbindelse. Al undervisning foregår via din computer. Et krav er også, at du er fortrolig med din computer og har lyst til at arbejde med diverse elektroniske kommunikationsformer.
Fjernstudie stiller store krav til, at du arbejder selvstændig, samt at du følger den planlagte arbejdsplan. Det er vigtigt at du afleverer dine opgaver til tiden og du dermed viser at du er studieaktiv.
Niveauer på HF fjernundervisning
Niveauet eller sværhedsgraden for det enkelte HF fag, er opdelt i 3 forskellige niveauer A, B og C niveau. Der er ingen forskel på niveauerne om du læser fagene som fjernundervisning eller følger undervisning i en klasse.
C niveau er det laveste og bygger videre på 9. eller 10. klasse. B niveau er et mellemniveau og forudsætter, at du har afsluttet et C niveau. A niveau er det højeste niveau. Dit niveau kan få indflydelse på valg af videregående uddannelse. Få gode råd og vejledning hos din studievejleder.
Fagoversigt
Med fagoversigten for hf fjernundervisning og fagenes niveauer ved hånden, kan du planlægge dit studie og vælge de fag du har brug for. Læs også om fagenes indhold og hvad du lærer om.
Fag | Niveau |
Biologi | B og C |
Dansk | A |
Engelsk | A, B og C |
Fysik | C |
Geografi | C |
Historie | B |
Kemi | C |
Matematik | A, B og C |
Mediefag | C |
Psykologi | B og C |
Religion | C |
Samfundsfag | B og C |
Spansk | B |
Optagelseskrav på HF fjernundervisning
Studievejlederen foretager en individuel vurdering af dig, når du vil læse HF enkeltfag som fjernundervisning.
Udover den individuelle vurdering, skal du opfylde et af de generelle optagelseskrav som er:
- Du har afsluttet 10. klasse med et tilfredsstillende resultat
- Du har afsluttet 9. klasse med et tilfredsstillende resultat og har yderligere uddannelse
- Du har afsluttet dansk, engelsk og matematik på D-niveau (AVU) med et tilfredsstillende resultat.
Hvis du ikke opfylder optagelseskrav, tilbyder vi dig undervisning på AVU.
Inden du tilmelder dig et HF enkeltfag på et højere niveau skal du have gennemført det foregående niveau før du tilmelder dig på et højere niveau. Hvis du fx vil læse engelsk B, skal du have gennemført engelsk C først.
Krav når du læser HF online
Som online studerende forventer vi, at du er studieaktiv under hele dit uddannelsesforløb. Det betyder at der hviler et ansvar på dig og at du sørger for:
- Computer og internetforbindelse er dine vigtigste arbejdsredskaber når du læse online. Det er dit ansvar at de fungerer under hele forløbet, når du læser online. Vi anbefaler computer med webkamera og mikrofon.
- Du skal være rutineret bruger af både computer og internet.
- Du skal have installeret et tekstbehandlingsprogram på din computer. Som kursist på Campus Vejle får du gratis adgang til Office365 mens du er studerende. Installationen klarer du selv. Skulle det drille, kan du få hjælp hos IT-support på Campus Vejle.
- Der vil forekomme mundtlige afleveringer, som du skal aflevere via din computer.
- Du aflevere dine opgaver og følger din arbejdsplan for hvert fag
- Deltager i de obligatoriske laboratorieweekender og går op til den afsluttende eksamen.
Fremtidsmuligheder
Der kan være mange årsager til, at du vælger at læse HF enkeltfag som fjernundervisning. Du har fundet din drømmeuddannelsen, men mangler et eller flere fag for at kunne søge ind. Eller du ønsker at forbedre dine kvalifikationer i bestemte fag, eller bare få mere viden om et eller flere fag.
Det er muligt at kombinere fag med fjernundervisning og fag med fysisk fremmøde.
Kontakt studievejledningen og hør om alle dine muligheder.
Med en HF uddannelse giver det dig adgang til mange videregående uddannelser. Du kan vælge mellem mange brancher som f.eks. naturvidenskab og miljø, forsvar og politi, sundhed og pleje eller pædagogik og psykologi – valget er dit.
Se dine fremtidsmuligheder på adgangskortet og få ideer til dit uddannelsesvalg og drømmejob.
SU på HF fjernundervisning
Søg om SU
Når du har modtaget bekræftelse på, at du er optaget på HF fjernundervisning, kan du søge om SU. Dog tidligst en måned før du starter på din uddannelse.
SU kan søges af alle uddannelsessøgende, der er fyldt 18 år. Dog ikke dig, som har en fuld gymnasial uddannelse – enten hf, htx, hhx, stx. Støtten ydes i form af stipendium. Derudover kan du optage et studielån. Du søger om SU på minSU via linket www.su.dk
Stipendium er en ydelse, der ikke skal betales tilbage. For alle ansøgere over 20 år er stipendiet ikke afhængig af forældrenes indkomst. For 18- og 19-årige er stipendiet afhængig af forældrenes indkomst.
Ved tildeling af SU er det en betingelse, at du uanset niveau læser mindst 23 ugentlige timer og er studieaktiv. Særlige regler gælder for kursister med børn under 7 år.
Spørgsmål til SU
Har du spørgsmål til SU kan du ringe til Campus Vejle på tlf. 72 16 26 16.
Du kan læse mere om dine SU muligheder, optagelse af SU-lån og hvor mange penge du må tjene ved siden af din SU og meget mere på SU’s hjemmeside her.
Har du brug for vejledning?
Vores studievejledere er altid klar til at give dig gode råd og vejledning til dit uddannelsesvalg. VI hjælper dig med tilmelding og alt det andet. Book en tid online her.
Tilmelding til HF fjernundervisning
På HF fjernundervisning kan du gå i gang lige nu. Start med at udfylde ansøgningsskemaet. Herefter kontakter studievejlederen dig indenfor kort tid. Det er studievejlederen som tilmelder dig til HF fjernundervisning. Du er tilmeldt, når du har betalt deltagergebyret og modtaget velkomstbrev fra os.
Fakta om HF fjernundervisning
Studiestart
Fleksibelt. Du kan starte hver måned.
Varighed
1/2 – 1 år.
Deltagerbetaling
Prisen for de fleste enkeltfag er 550 kr. Enkelte fag koster 1.400 kr.
HF Eksamen
Sommereksamen for alle hold. Vintereksamen også for alle hold. Dog ikke kemi, biologi og geografi.
SU
HF-enkeltfag som fjernundervisning kan være SU-berettiget. Kontakt vores studievejledere og hør mere eller læs mere på www.su.dk