Forside EUX Business EUX Business når du er over 25 år

EUX Business når du er over 25 år

Du får et særligt tilrettelagt forløb, når du er over 25 år og uddannelsens indhold og længde afhænger af din erfaring fra tidligere jobs og uddannelser.

Søg om optagelse

Når du gerne vil arbejde med handel eller på kontor

Står du i et karrieremæssigt dødvande og ønsker du at bygge videre på dine erfaringer og få papir på det, du kan? Så kan EUX Business være vejen for dig til en ny og spændende karriere inden for kontor og handel. Med en EUX Business uddannelse kan du kombinere din praktiske erfaring med teoretisk viden og få en solid viden om økonomi, administration, handel, markedsføring, organisation og samarbejde. Viden som giver dig nye karrieremuligheder som f.eks. indkøber, handelsassistent, speditør, sælger, logistikassistent, økonomi- og regnskabsassistent, sekretær eller kontorassistent. Dette er kun et lille udpluk af dine nye jobmuligheder med en EUX Business uddannelse for voksne.

Start til januar

Du kan søge om optagelse helt frem til uddannelsesstart som er midt i januar måned. For at blive optaget på EUX Business uddannelsen skal du have gennemført fagene Dansk C, Engelsk C og Samfundsfag C. Mangler du disse fag, kan du læse dem i løbet af efteråret og dermed være klar til at starte til januar.

Du kan læse fagene som HF-enkeltfag online eller som EUD-enkeltfag online.

Et alternativt kan også være at tage et EUD detail/handel fuldtids-grundforløb fra august til januar. Her får du 5 C-niveau fag, og samtidigt får du chancen for – efter dette 20 ugers grundforløb – at gå i lære inden for butik eller handel (Business to business) i stedet for at gå videre på EUX Business. Hvis du tænker dette kunne være noget, kan du læse mere via linket om erhvervsuddannelse for voksne (EUV).

Realkompetencevurdering

Inden du kan begynde på dit forløb skal du have en realkompetencevurdering. Din realkompetencevurdering starter med en samtale her på skolen, hvor du dokumenterer dine erhvervserfaringer samt uddannelse. Det er denne vurdering som danner grundlag for længden af dit grundforløb og de fag du skal have. Når realkompetencevurderingen er afsluttet, får du en uddannelsesplan som beskriver dit uddannelsesforløb. En realkompetencevurdering er gratis for dig og du bliver automatisk inviteret, når du er over 25 år. 

Er der adgangsbegræns­ninger?

På EUX Business er der ingen adgangsbegrænsninger. Vi har altid plads til dig, når du opfylder betingelserne som er, at du har gennemført fagene Dansk C, Engelsk C og Samfundsfag C.

Tilmelding
Ønsker du at starte på EUX Business for voksen søger du ind via optagelse.dk

Uddannelsesforløb

Når du er over 25 år starter du på Grundforløb 2 i Åbent Læringscenter som er Campus Vejles fleksible læringsmiljø. Efter studiekompetenceåret kan du søge en elevplads eller læse videre.

Realkom­petence­vurdering

Vi vurderer både dine faglige og personlige kompetencer og udarbejder en individuel uddannelsesplan. Her tager vi hensyn til, hvad du kan i forvejen.

Før opstart

Du skal have tre fag på C niveau før du starter på uddannelsen.

  • Dansk C
  • Engelsk C
  • Samfundsfag C
Grundfor­løb 2

I Åbent Læringscenter.

1/2 år

Studie­kompe­tenceår

1 år

Læreplads

Se dine muligheder her

2 år

Læse videre

På kort- eller mellemlang videregående uddannelse. Giver ikke adgang til universitet eller handelshøjskole.

Karriere i erhvervslivet

Eller du kan vælge at læse videre efter din samlede EUX uddannelse (skoleophold + elevplads) på universitet eller handelshøjskoler.

Fleksibelt forløb

Den første del af uddannelsen (Grundforløb 2) foregår i Åbent Læringscenter. Her læser du i dit eget tempo.

Læs mere om Åbent Læringscenter her

Åbent Læringscenter

Studiekompetenceåret foregår i klasse. Læs mere her

Studiekompetenceår

Hvis du har sprøgsmål

Send en mail til  Marianne med dit navn og telefonnummer samt dine spørgsmål – så bliver du ringet op hurtigst muligt.

Marianne Sveigaard Bechmann

Leder af Åbent Læringscenter