Forside EUD Business EUD Student

EUD Student

  • Byg videre på din studentereksamen
  • Bliv faglært
  • Få adgang til spændende jobs inden for handel, kontor og butik

Kontakt studievejleder

Start i maj 2023

"Intensivt forløb - bliv hurtig klar til en læreplads på kun 5 uger. "

Hvad er EUD Student?

Med en EUD student kombinerer du dine boglige færdigheder fra din studentereksamen (STX, HF eller HTX) med nye faglige business kompetencer. EUD student forløbet er intens med undervisning hver dag på Campus Vejle. Derudover er der også praktisk oplæring i vores Praktikcenter.

Dine klassekammerater
Der vil være både unge og voksne på holdet. Nogle tager uddannelsen fordi de allerede har en læreplads, mens andre tager forløbet med henblik på at søge læreplads efterfølgende.

Intensivt fuldtidsstudium
På 5 uger gennemfører du 3 fag og 2 eksamener. Derfor skal du ikke regne med, at du kan tage studiet sideløbende med arbejde eller anden aktivitet som kræver mange timer af dig.

Vælg retning efter din interesse
På EUD Student får du målrettet undervisning og adgangsbillet til den branche som skal være din karrierevej. Du kan vælge mellem butik og handel eller kontor.

Din start på EUD student

Næste opstart på EUD Student er mandag den 15. maj 2023. Forløbet slutter 22. juni. 2023.

Hvis du gerne vil starte nu
Ønsker du at starte før, kan du indgå en mesterlæreaftale. Mesterlæreelever startes op løbende. Du behøver ikke vente.

Elevplads

Når du har gennemført dine 5 ugers undervisning, er du klar til at starte som elev i en virksomhed. Dette forløb varer 1-2 år afhængig af hvad du aftaler med din kommende arbejdsgiver. I denne periode arbejder du i din virksomhed og har også kortere perioder med skoleophold. 

Hjælp til elevplads
På Campus Vejle hjælper vi dig med at finde den rette elevplads. Derfor er du altid velkommen til at få gode råd og vejledning hos Stine Palmelund Klejstrup, som er din lærepladskonsulent. Tjek også vores Facebookside Campus Vejle Praktikpladsservice. Her finder du en opdateret oversigt på ledige elevpladser.

Mesterlære
Hvis din arbejdsgiver ønsker, at du starter hurtigst muligt, har du mulighed for at bygge dit grundforløb ind i din uddannelsesaftale. Læs mere om dine muligheder som mesterlæreelev.

Hvis beslutningen er svær

Hvis du kan mærke en tvivl og det er en stor beslutning at springe ud i noget nyt, er det faktisk helt OK. For der er en god grund til, at du tænker dig om mere end én gang.

Ny karrierevej er forbundet med meget nyt. Faktisk kan et karriereskifte være begyndelsen på en helt ny tilværelse. Det er farvel til det gamle og velkendte og goddag til det nye og ukendte.

Derfor giver vi dig her nogle svar på de overvejelser, som du sikkert har gjort dig.

Er det svært at finde en læreplads som voksen?

Der er en tendens i øjeblikket, hvor flere virksomheder efterspørger elever med både erhvervs-og livserfaring. Dine jobmuligheder er bestemt gode i øjeblikket. Derudover kan du få hjælp til at søge en læreplads i vores lærepladsvejledning

Er en erhvervsuddannelse en endestation?

Nej på ingen måde. En erhvervsuddannelse er den korteste vej ud i erhvervslivet som faglært. Du kan altid bygge på din uddannelse senere i livet f.eks. med en uddannelse på Erhvervsakademier.

Hvad hvis jeg ikke har råd til at gå i gang med uddannelse?

Uddannelsen tager kun 5 uger. I de 5 uger er du berettiget til 2 måneders SU.  Uddannelse er en investering i dig og dine kompetencer.  Som faglært, står du langt bedre senere i livet når det gælder om at komme i betragtning til jobs i fremtiden.

Du har også mulighed for at gå i mesterlære, hvor du starter direkte i lære i en virksomhed og dermed tjener penge fra dag 1, også når du er på skolebænken. 

Jeg synes ikke, jeg har de rette kompetencer til at skifte branche

Vi forstår godt at et brancheskift kan virke som en meget stor beslutning. Derfor gør vi os meget umage med at hjælpe dig og ikke mindst, hvordan dine nuværende kompetencer og erfaringer kan få relevans i en ny sammenhæng.

Derudover bliver du på forløbet klædt på med de fag og kompetencer, der kræves inden for dit kommende arbejdsfelt.

Uddannelsesforløb

Med din studentereksamen fra STX, HTX eller HF kommer du hurtigt videre. Du starter med et 5 uger forløb i Åbent Læringscenter og fortsætter derefter i praktik. Er du HHX student kan du gå direkte ud i praktik.

Du kan se hele dit uddannelsesforløb til din EUD Business uddannelse her:

Du er

STX, HTX eller HF student

EUD student forløb

Her vælger du fagretning

5 uger

Elevplads
(hovedforløb)

Her er du i lære i en virksomhed og har korte skoleophold.

Fra 1 til 2 år

Faglært

Efter endt elevtid er du faglært.

Fortsætte i job

Du bliver en værdifuld medarbejder med stærke kompetencer og kan sandsynligvis fortsætte i virksomheden efter endt uddannelsesforløb.

Læse videre

Efter afsluttet hovedforløb kan du læse videre på erhvervsakademier (korte videregående uddannelser).

Når du har afsluttet dit hovedforløb er du faglært. Derefter kan du fortsætte i job eller læse videre på erhvervsakademier (korte videregående uddannelser).

Specialiser dig gennem fagretninger

På EUD Student specialiserer du dig gennem fagretningerne butik og handel eller kontor, hvor du har følgende fag.

Butik og Handel

Kontor

Vil du på EUD student? Så tag kontakt til:

 

Studievejleder

Marianne Sveigaard Bechmann

Leder af Åbent Læringscenter

Få mere at vide

Udfyld formularen med dit navn, telefonnummer m.m. og vi kontakter dig så hurtigt som muligt.