Din vej til et job på kontor

Få opfyldt din drøm om at arbejde på kontor. Du kan specialisere dig inden for administration, økonomi, revision, spedition og shipping eller advokatsekretær. Du får:

 • Målrettede fag til kontoruddannelsen
 • Uddannelse sammen med andre voksne
 • Virksomhedsbesøg
 • Gode jobmuligheder både privat og offentlig
 • Uddannelsesgaranti
 • Adgang til en voksenelevplads

Kontakt vejleder

Udnyt det du er god til

Du har sikkert allerede erfaring og kvalifikationer fra dine hidtidige jobs, som du kan bygge videre på og som er efterspurgt af virksomheder. Det betyder, at et skifte til en anden branche er lettere end du forestiller dig.

Undervisningen
Du får en undervisning, som er meget anderledes end du kender fra Folkeskolen. Undervisningen er afvekslende med virkelighedsnære opgaver stillet af rigtige virksomheder, gruppearbejde og selvstudie, der er krydret med undervisning af lærere som har erfaring fra erhvervslivet. 

Uddannelseslængde
Din alder, erfaring og uddannelse bestemmer, hvordan dit forløb bliver sammensat. Få en god snak med Marianne Bechmann, som vejleder dig om dine muligheder og om varigheden af uddannelsen.

Du behøver ikke vælge retning nu
Hvis du synes, det er svært at skulle vælge retning allerede nu, er der gode nyheder til dig. I løbet af dit studie på Campus Vejle får du mange input og erfaringer, som vil gøre dit valg lettere. Derudover har vi lærepladsvejledning som du altid kan kontakte for at få gode råd, sparring eller bare en snak, som bringer dig på rette kurs. 

Vidste du at…..

 • Vejen til at blive faglært er kortere end du tror
 • Hvis du har en studentereksamen i forvejen er vejen endnu kortere. Læs mere om EUD student
 • En erhvervsuddannelse er den absolutte korteste uddannelsesvej i forhold til andre uddannelser
 • En uddannelse med kort tid på skolen og derefter (voksen-) lærlingeløn.

Mangler du fag for at starte på kontoruddannelsen

For at blive optaget på kontoruddannelsen på EUX skal du som voksen minimum have 2 relevante fag på C niveau. Du kan læse dansk C og engelsk C som enkeltfag i vores Åbent Læringscenter. Vi sørger for, at du bliver klar til at kunne fortsætte med din kontoruddannelse.

IT-boost
Vil du gerne have boostet dine IT færdigheder tilbyder vi dig kurser i vores IT-flex miljø, hvor du bliver helt up-to-date inden du starter på din kontoruddannelse.  

Hvis beslutningen er svær

Hvis du kan mærke en tvivl og synes, at det er en stor beslutning at springe ud i noget nyt, er det faktisk helt OK. For der er en god grund til, at du tænker dig om mere end én gang.

Derfor giver vi dig her nogle svar på de overvejelser, som du sikkert har gjort dig.

Min erfaring og mine kompetencer ligger inden for en helt andet branche

Vi forstår godt at et brancheskift kan virke som en meget stor beslutning. Det gælder ikke mindst, hvis dine kompetencer og erfaring ligger langt fra kontor, handel eller detail branchen.  Det positive er, at dine erfaringer fint kan komme i spil i en ny sammenhæng. Vi hjælper dig med at få vendt dine nuværende kompetencer til et plus. Gælder også når du skriver din ansøgning til en læreplads.

Derudover bliver du på forløbet klædt på med de fag og kompetencer, der kræves inden for dit kommende arbejdsfelt.

Er det svært at finde en læreplads som voksen?

Der er en tendens i øjeblikket, hvor flere virksomheder efterspørger elever med både erhvervs-og livserfaring. Dine lærepladsmuligheder er bestemt gode i øjeblikket. Derudover kan du få hjælp til at søge en læreplads i vores lærepladsvejledning

Er en erhvervsuddannelse en endestation?

Nej på ingen måde. En erhvervsuddannelse er den korteste vej ud i en ny retning i erhvervslivet som faglært. Du kan altid bygge på din uddannelse senere i livet f.eks. med en uddannelse på Erhvervsakademier eller supplere din uddannelse med spændende kurser og efteruddannelse inden for din nye branche.

Hvad hvis jeg ikke har råd til at gå i gang med en uddannelse?

Hvis du tænker – Jeg kan ikke undvære min nuværende månedsløn, og derfor har jeg ikke råd til at starte på uddannelsen, jeg har lyst til. Så er der heldigvis gode nyheder til dig.

Som voksen findes der en lang række muligheder, som gør, at du kan få økonomien til at hænge sammen, samtidig med at du er under uddannelse.

Du har f.eks. disse muligheder:

 • Du kan indgå en mesterlæreaftale og få voksenelevløn under hele uddannelsesperioden
 • Der findes en uddannelsespulje for ledige på dagpenge, som kan søges, hvis du f.eks. er ufaglært; faglært med en forældet uddannelse (over 5 år gammel); eller du ikke længere kan arbejde inden for dit uddannelsesfelt
 • Du kan forkorte uddannelsen markant, når du har erhvervserfaring eller en gymnasial baggrund
 • S.U.

Vi ved godt, hvor vigtig det er for dig, at din hverdag hænger sammen – også økonomisk. Alt om økonomi og meget mere, får du afklaret under din samtale med Marianne. 

Ufaglært, ledig og over 30 år – du har en gylden mulighed

Står du uden arbejde, er over 30 år, ufaglært eller har en forældet uddannelse som du ikke har brugt i 5 år, har du måske mulighed for at tage en uddannelse på 110% af din dagpengesats. Puljen gælder i den kommende tid inden for følgende specialer:

 • Kontoruddannelse med speciale revision
 • Kontoruddannelse med speciale økonomi
 • Kontoruddannelse med speciale offentlig administration

Skulle din dagpengeperiode ikke række til hele uddannelsesforløbet, fortsætter du på SU eller kontanthjælp, indtil du er færdig med dit skoleophold.

Er du nysgerrig efter at tage andre specialer, findes der en lignende pulje som giver mulighed for 80% af dagpengesatsen.

Det er Jobcentret som afgør om du kommer i betragtning til uddannelsespuljen.

EUX Business

Med en EUX Business kan du uddanne dig inden for mange forskellige jobtyper og titler i erhvervslivet. Det kunne f.eks. være spedition og shipping, økonomi, offentlig administration, handel, indkøb og logistik. Eller du kan arbejde med f.eks digital handel, markedsføring og kundeadfærd.

Læs om EUX Business 

Mesterlære – mere praktik mindre skole

Væk fra skærmen – ud i virkeligheden. Mesterlære er for dig som lærer bedst gennem praktisk arbejde. Med en mesterlæreaftale indenfor kontor springer du lige ud i arbejdet, og tager skoledelen i små bidder. På kontoruddannelsen er mesterlære kun muligt, hvis du i forvejen har en gymnasial uddannelse.

Læs om mesterlære 

Inden du starter på Åbent Læringscenter

Her kan du læse om at det praktiske og om hvordan din uddannelse foregår på Åbent Læringscenter

Læs mere

Bliv kontaktet

Udfyld formularen med dine oplysninger og vedhæft gerne CV, så Marianne kan vejlede dig bedst muligt med baggrund i tidligere uddannelse og erfaring.

Marianne kontakter dig inden for 2 dage pr. telefon eller mail.

Click or drag a file to this area to upload.

Åbent Læringscenter

Boulevarden 48
7100 Vejle

Marianne Bechmann
Vejleder

72 16 26 33
mbe@campusvejle.dk