Din vej til et job du virkelig brænder for

Få opfyldt din drøm om et arbejde og læreplads, hvor du har plads til at udvikle dine evner og kompetencer og hvor du åbner døren for din fremtid. Du får:

 • Målrettede fag til kontor-, handels-, eller butiksbranchen
 • Uddannelse sammen med andre voksne
 • Gode jobmuligheder både privat og offentlig
 • Uddannelsesgaranti
 • Adgang til en voksenelevplads

Kontakt vejleder

Vejen til dit næste karriereniveau

"Vil du gerne arbejde med handel, logistik, B2B salg, indkøb, digital handel, eller du måske er mere til administrative opgaver i offentlig administration, eller job med økonomi og regnskab, er vejen til dit drømmejob en uddannelse indenfor handel, kontor eller butik. "

Udnyt det du er god til

Du har sikkert allerede erfaring og kvalifikationer fra dine hidtidige jobs, som du kan bygge videre på og som er efterspurgt af virksomheder. Det betyder, at et skifte til en anden branche er lettere end du forestiller dig.

Undervisningen
Du får en undervisning, som er meget anderledes end du kender fra Folkeskolen. Undervisningen er afvekslende med virkelighedsnære opgaver stillet af rigtige virksomheder, gruppearbejde og selvstudie, der er krydret med undervisning af lærere som har erfaring fra erhvervslivet. 

Uddannelseslængde
Din alder, erfaring og uddannelse bestemmer, hvordan dit forløb bliver sammensat. Få en god snak med Marianne Bechmann, som vejleder dig om dine muligheder og om varigheden af uddannelsen.

Du behøver ikke vælge retning nu
Hvis du synes, det er svært at skulle vælge retning allerede nu (kontor, handel eller butik), er der gode nyheder til dig. I løbet af dit studie på Campus Vejle får du mange input og erfaringer, som vil gøre dit valg lettere. Derudover har vi lærepladsvejledning som du altid kan kontakte for at få gode råd, sparring eller bare en snak, som bringer dig på rette kurs. 

Vidste du at …..

 • Vejen til at blive faglært er kortere end du tror
 • Hvis du har en studentereksamen i forvejen er vejen endnu kortere. Læs mere om EUD student
 • En erhvervsuddannelse er den absolutte korteste uddannelsesvej i forhold til andre uddannelser
 • En uddannelse med kort tid på skolen og derefter (voksen-) lærlingeløn.

Hvis beslutningen er svær

Hvis du kan mærke en tvivl og synes, at det er en stor beslutning at springe ud i noget nyt, er det faktisk helt OK. For der er en god grund til, at du tænker dig om mere end én gang.

Derfor giver vi dig her nogle svar på de overvejelser, som du sikkert har gjort dig.

Min erfaring og mine kompetencer ligger inden for en helt andet branche

Vi forstår godt at et brancheskift kan virke som en meget stor beslutning. Det gælder ikke mindst, hvis dine kompetencer og erfaring ligger langt fra kontor, handel eller detail branchen.  Det positive er, at dine erfaringer fint kan komme i spil i en ny sammenhæng. Vi hjælper dig med at få vendt dine nuværende kompetencer til et plus. Gælder også når du skriver din ansøgning til en læreplads.

Derudover bliver du på forløbet klædt på med de fag og kompetencer, der kræves inden for dit kommende arbejdsfelt.

Og husk. Du skal ikke tænke på, at du er for gammel til at gå i gang med noget nyt. Du skal tage chancen og gøre det. 

Er det svært at finde en læreplads som voksen?

Der er en tendens i øjeblikket, hvor flere virksomheder efterspørger elever med både erhvervs-og livserfaring. Dine lærepladsmuligheder er bestemt gode i øjeblikket. Derudover kan du få hjælp til at søge en læreplads i vores lærepladsvejledning

Er en erhvervsuddannelse en endestation?

Nej på ingen måde. En erhvervsuddannelse er den korteste vej ud i en ny retning i erhvervslivet som faglært. Du kan altid bygge på din uddannelse senere i livet f.eks. med en uddannelse på Erhvervsakademier eller supplere din uddannelse med spændende kurser og efteruddannelse inden for din nye branche.

En erhvervsuddannelse sikre dig, at du kan vælge mellem flere jobs. Du er ikke først ind – først ud ved fyringer. Derudover giver en erhvervsuddannelse dig jobmuligheder, som du kan holde til resten af dit arbejdsliv.  

Hvad hvis jeg ikke har råd til at gå i gang med en uddannelse?

Hvis du tænker – Jeg kan ikke undvære min nuværende månedsløn, og derfor har jeg ikke råd til at starte på uddannelsen, jeg har lyst til. Så er der heldigvis gode nyheder til dig.

Som voksen findes der en lang række muligheder, som gør, at du kan få økonomien til at hænge sammen, samtidig med at du er under uddannelse.

Du har f.eks. disse muligheder:

 • Du kan indgå en mesterlæreaftale og få voksenelevløn under hele uddannelsesperioden
 • Der findes en uddannelsespulje for ledige på dagpenge, som kan søges, hvis du f.eks. er ufaglært; faglært med en forældet uddannelse (over 5 år gammel); eller du ikke længere kan arbejde inden for dit uddannelsesfelt
 • Du kan forkorte uddannelsen markant, når du har erhvervserfaring eller en gymnasial baggrund
 • S.U.

Vi ved godt, hvor vigtig det er for dig, at din hverdag hænger sammen – også økonomisk. Alt om økonomi og meget mere, får du afklaret under din samtale med Marianne. 

Ufaglært, ledig og over 30 år – du har en gylden mulighed

Står du uden arbejde, er over 30 år, ufaglært eller har en forældet uddannelse som du ikke har brugt i 5 år, har du måske mulighed for at tage en uddannelse på 80% af din dagpengesats. Puljen gælder i den kommende tid for alle erhvervsuddannelser.

Skulle din dagpengeperiode ikke række til hele uddannelsesforløbet, fortsætter du på SU, indtil du er færdig med dit skoleophold.

Det er Jobcentret som afgør om du kommer i betragtning til uddannelsespuljen.

Du kan starte januar 2023

Har du mange overvejelser og spørgsmål som fylder dine tanker, så tag en snak med en vejleder Marianne Bechmann, som vil gøre alt for at hjælpe dig videre og sikre, at du træffer det rigtige valg.

Grundforløb
Ønsker du at starte uddannelsen med grundforløbet (EUD eller EUX business), har du mulighed for at starte til januar 2023.

Mesterlære
Du kan starte på mesterlære, når du har fundet en læreplads. Vi optager elever hele året rundt.

Kontakt vejleder

EUX Business

Når du gerne vil arbejde på kontor

Med en EUX Business kan du uddanne dig inden for mange forskellige jobtyper og titler i erhvervslivet. Det kunne f.eks. være spedition og shipping, økonomi, offentlig administration, handel, indkøb og logistik. Eller du kan arbejde med f.eks. digital handel, markedsføring og kundeadfærd.

Læs om EUX Business 

Mesterlære – mere praktik mindre skole

Når du vil ud i det virkelige liv

Væk fra skærmen – ud i virkeligheden. Mesterlære er for dig som lærer bedst gennem praktisk arbejde. Med en mesterlæreaftale springer du lige ud i arbejdet, og tager skoledelen i små bidder. På kontoruddannelsen er mesterlære kun muligt, hvis du i forvejen har en gymnasial uddannelse.

Læs om mesterlære 

EUD Business

Når du ønsker kundekontakt

Er du vild med kundekontakt – B2C (business to consumer) eller B2B (business to business) og brænder du for at give kunden den bedste oplevelse, kan du læse EUD Business. Butiks- og handelsvejen giver dig gode muligheder for at gøre karriere, hvor du med dine service- og handelsevner hurtigt kan avancere til f.eks. butikschef, sælger, afdelingsleder eller starte egen butik.

Læs om EUD Business

Lær i dit eget tempo

Alle uddannelserne startes op i Campus Vejles Åbent Læringscenter, som er et voksenmiljø, hvor du studerer i dit eget tempo og lærer på den måde, der passer dig bedst. Du arbejder meget selvstændigt, får oplæg ved en underviser og har mulighed for gruppearbejde.

Her kan du læse om alt det praktiske og mere om hvordan din uddannelse foregår på Åbent Læringscenter.

Læs mere

Bliv kontaktet

Udfyld formularen med dine oplysninger og vedhæft gerne CV, så Marianne kan vejlede dig bedst muligt med baggrund i tidligere uddannelse og erfaring.

Marianne kontakter dig inden for 2 dage pr. telefon eller mail.

Click or drag a file to this area to upload.

Åbent Læringscenter

Boulevarden 48
7100 Vejle

Marianne Bechmann
Vejleder

72 16 26 33
mbe@campusvejle.dk