Forside Til forældre

Mor og far:
I skal til tasterne

Du læser sikkert med her, fordi du er forælder til en teenager, som bliver færdig med folkeskolen eller efterskolen til sommer, og som ønsker at fortsætte sin ungdomsuddannelse på Campus Vejle. Her på siden kan du finde ud af, hvilke regler der gælder for din teenager, hvad HHX, HF, EUX og EUD står for, og hvordan man søger om optagelse.

Er du ung? Klik her

Søg inden deadline 1. marts

: : :

 

Ansøg nu

Du kan vælge at udfylde ansøgningen sammen med din teenager. Oftest udfyldes ansøgningen i skolen. Som forælder er det eneste, du skal gøre at underskrive med NemID. Er din teenager på nuværende tidspunkt ikke erklæret uddannelsesparat skal ansøgning også udfyldes. Ansøgningsfrist for optagelse på ungdomsuddannelse er senest d. 1. marts. 2022.

Du udfylder ansøgningen sammen med din teenager på www.optagelse.dk.

Gå til optagelse.dk

Der er mange veje til et arbejde og studieliv

Bankrådgiver eller bioanalytiker, sælger eller socialrådgiver. I sidder måske også derhjemme og snakker om fremtidsmulighederne og valg af ungdomsuddannelse efter folkeskolen.

Vi vil gerne starte med at punktere en myte – der findes ikke det der betragtes som det sikre valg. Selvom gymnasiet skulle lade flest døre stå åbent, er der videreuddannelsesmuligheder for alle ungdomsuddannelser som afsluttes. F.eks. giver HF og EUX efter 2 år adgang til at læse på erhvervsakademier og professionshøjskoler. Uddannelser som giver adgang til gode og spændende jobs inden for mange brancher som efterspørger dygtige unge mennesker. En EUD giver adgang til at læse videre på erhvervsakademier. Det vigtigeste er derfor, at få afsluttet ungdomsuddannelsen, for med et bevis i hånden og huen på hovedet, kan jeres teenager altid søge en videregående uddannelse senere i livet.

Læs mere her om muligheder og valg af uddannelse

Hvad interesserer du dig for?

Jobkompas

Mod til at vælge uddannelse

Hvad hvis min teenager ikke går i 9. eller 10. klasse?

Hvis din teenager ikke går i 9. eller 10. klasse og gerne vil starte på Campus Vejle efter sommerferien, kan han/hun søge ind helt frem til uddannelsen begynder. Men send ansøgningen senest 1. marts alligevel, og husk at uploade bevis fra folkeskolens afgangseksamen. For så er man optaget på en af vores uddannelser.

I tvivl? Det forstår vi godt

www.optagelse.dk finder du en video, der tager dig igennem ansøgningsprocessen.

Se video

Og du kan læse mere her

Læs mere

Læs mere om adgangskravene her
Hvis du vil dykke ned i de forskellige adgangskrav, så læs med her om de gymnasiale uddannelser, som er HHX og HF

Adgangskrav til HHX og HF

Læs med her for erhvervsuddannelserne EUX og EUD

Adgangskrav til EUX og EUD

Og så lovede vi en gennemgang af de forskellige uddannelsesretninger

HHX >

… står for højere handelseksamen. Det er en 3-årig gymnasial uddannelse med fokus på økonomi og erhvervsforhold kombineret med sprog. På Campus Vejle har vi seks forskellige studieretninger. 

Læs mere

 

EUX BUSINESS >

… består af en erhvervsuddannelse kombineret med en gymnasial eksamen. Når man er færdig, er man erhvervsfagligt student og kan søge job inden for det fag, man er faglært i. Eller man kan læse videre – herunder også på universitetet.

Læs mere

 

EUD BUSINESS >

… er en erhvervsuddannelse. På EUD får man teoretisk baggrundsviden, der kombineres med praktik. Det er den korteste vej ud i erhvervslivet, fordi man allerede efter et år skal i praktik. På Campus Vejle tilbyder vi uddannelsesretningerne: Detail, event og handel.

Læs mere

 

HF >

… står for højere forberedelseseksamen, og er en gymnasial uddannelse på linje med studentereksamen (STX) og højere handelseksamen (HHX). Den tager bare kun 2 år. Uddannelsen er rigtig god, hvis man vil have en kort eller mellemlang uddannelse efterfølgende fx en professionsbachelor (sygeplejerske, lærer eller fysioterapeut)

Læs mere

 

SPORTSCOLLEGE >

… er et særligt tilbud, vi har på Campus Vejle. Det er for dem, der er ønsker at slippe deres talent for dans, fodbold, e-sport, håndbold, cykling fri, samtidig med de tager en uddannelse. Man kan blive tilmeldt Sportscollege når man læser HHX, EUX, EUD eller HF. Læs mere om de forskellige sportsgrene, man kan kombinere sin uddannelse med, her.

Læs mere

 

Har du stadig spørgsmål?

Hvis du ikke lige kan gennemskue, hvad der er det rigtige for din teenager, så kan du kontakte vores studievejleder her og få svar.

Kontakt studievejledning