Karrieresamtale (gratis)

Der kan være mange grunde til, at du som voksen ønsker at skifte retning. Få en samtale med vejleder Marianne Bechmann og bliv klogere på dine muligheder for et brancheskift til kontor, handel eller detail som giver dig:

 • Fornyet arbejdsglæde
 • Nye udfordringer
 • Nye arbejdstider
 • Work life balance
 • Energien tilbage

Få en samtale

Udfyld formularen med dine oplysninger og vedhæft gerne CV, så Marianne kan vejlede dig bedst muligt med baggrund i tidligere uddannelse og erfaring. Marianne kontakter dig inden for 48 timer på telefon eller mail for at aftale et tidspunkt for en samtale pr. telefon eller på skolen.
Click or drag a file to this area to upload.

Brancheskift til handel, kontor eller detail

"Ny karrierevej er forbundet med meget nyt. Faktisk kan et karriereskifte være begyndelsen på en helt ny tilværelse. Det er farvel til det gamle og velkendte og goddag til det nye og ukendte."

Vidste du at…..

 • Vejen til at blive faglært er kortere end du tror
 • Hvis du har en studentereksamen i forvejen er vejen endnu kortere
 • En erhvervsuddannelse er den absolutte korteste uddannelsesvej i forhold til andre uddannelser
 • En uddannelse med kort tid på skolen og derefter (voksen-) lærlingeløn.

Hvis beslutningen er svær

Hvis du kan mærke en tvivl og det er en stor beslutning at springe ud i noget nyt, er det faktisk helt OK. For der er en god grund til, at du tænker dig om mere end én gang.

Derfor giver vi dig her nogle svar på de overvejelser, som du sikkert har gjort dig.

Min erfaring og mine kompetencer ligger inden for en helt andet branche

Vi forstår godt at et brancheskift kan virke som en meget stor beslutning. Det gælder ikke mindst, hvis dine kompetencer og erfaring ligger langt fra kontor, handel eller detail branchen.  Det positive er, at dine erfaringer fint kan komme i spil i en ny sammenhæng. Vi hjælper dig med at få vendt dine nuværende kompetencer til et plus. Gælder også når du skriver din ansøgning til en læreplads.

Derudover bliver du på forløbet klædt på med de fag og kompetencer, der kræves inden for dit kommende arbejdsfelt.

Er det svært at finde en læreplads som voksen?

Der er en tendens i øjeblikket, hvor flere virksomheder efterspørger elever med både erhvervs-og livserfaring. Dine lærepladsmuligheder er bestemt gode i øjeblikket. Derudover kan du få hjælp til at søge en læreplads i vores lærepladsvejledning

Er en erhvervsuddannelse en endestation?

Nej på ingen måde. En erhvervsuddannelse er den korteste vej ud i en ny retning i erhvervslivet som faglært. Du kan altid bygge på din uddannelse senere i livet f.eks. med en uddannelse på Erhvervsakademier eller supplere din uddannelse med spændende kurser og efteruddannelse inden for din nye branche.

Hvad hvis jeg ikke har råd til at gå i gang med en uddannelse?

Hvis du tænker – Jeg kan ikke undvære min nuværende månedsløn, og derfor har jeg ikke råd til at starte på uddannelsen, jeg har lyst til. Så er der heldigvis gode nyheder til dig.

Som voksen findes der en lang række muligheder, som gør, at du kan få økonomien til at hænge sammen, samtidig med at du er under uddannelse.

Du har f.eks. disse muligheder:

 • Du kan indgå en mesterlæreaftale og få voksenelevløn under hele uddannelsesperioden
 • Der findes en uddannelsespulje for ledige på dagpenge, som kan søges, hvis du f.eks. er ufaglært; faglært med en forældet uddannelse (over 5 år gammel); eller du ikke længere kan arbejde inden for dit uddannelsesfelt
 • Du kan forkorte uddannelsen markant, når du har erhvervserfaring eller en gymnasial baggrund
 • S.U.

Vi ved godt, hvor vigtig det er for dig, at din hverdag hænger sammen – også økonomisk. Alt om økonomi og meget mere, får du afklaret under din samtale med Marianne. 

EUX Business

Med en EUX Business kan du uddanne dig inden for mange forskellige jobtyper og titler i erhvervslivet. Det kunne f.eks. være spedition og shipping, økonomi, offentlig administration, handel, indkøb og logistik. Eller du kan arbejde med digital handel, markedsføring og kundeadfærd.

Læs om EUX Business 

EUD Business

Med en EUD Business får du en uddannelse, der stiller skarpt på dine evner og det du brænder for at arbejde med, allerede mens du er på skolen. På denne måde er du klar til at bringe dine evner i spil, når du kommer ud i erhvervslivet.

Læs om EUD Business

Mesterlære – mere praktik mindre skole

Væk fra skærmen – ud i virkeligheden. Mesterlære er for dig som lærer bedst gennem praktisk arbejde. Med en mesterlæreaftale indenfor handel eller detail springer du lige ud i arbejdet, og tager skoledelen i små bidder.

Læs om mesterlære