Forside HHX HHX studieretninger EU’s solidaritetskorps

EU’s solidaritetskorps

Vil du til udlandet efter 3.g? Har du overvejet muligheden for at arbejde som frivillig? Vil du gøre en forskel for andre? 

… så er det nye EU solidaritetskorps måske noget for dig!

Det europæiske solidaritetskorps er et nyt EU-initiativ, der bringer unge sammen om at skabe et mere inkluderende samfund, støtte udsatte mennesker og løse samfundsmæssige udfordringer.

Der findes tre forskellige områder: Frivillige aktiviteter, Solidaritetsprojekter og Lønnede aktiviteter.

De frivillige aktiviteter under det europæiske solidaritetskorps er for unge, som er mellem 18 og 30 år, og som har lovligt ophold eller statsborgerskab i et af EU’s medlemslande eller en række partnerlande.

Frivillige aktiviteter i det europæiske solidaritetskorps foregår i et andet af EU’s medlemslande eller en række partnerlande. Lønnede aktiviteter foregår i Danmark eller i et andet EU medlemsland.

Deltagere i det europæiske solidaritetskorps får som udgangspunkt dækket omkostninger for kost, logi, rejse og forsikring under opholdet samt lommepenge. Ved praktik udbetales et bidrag til opholdsudgifter, og ved lønnet arbejde bliver lønnen udbetalt i overensstemmelse med de nationale love, regler og overenskomster.

Vil du læse mere om EU’s solidaritetskorps?

Du kan læse mere om projektet her og registrere dig som frivillig i korpset:

European Solidarity Corps