Forside HHX HHX studieretninger EBBD diplom

European Business Baccalaureate Diploma

Hvorfor EBBD?
European Business Baccelaureate Diploma er et standardiseret eksamensbevis, der kan bruges i hele EU/Europa.

EBBD er en god idé for dig, der drømmer om at læse eller arbejde i udlandet.

De danske merkantile studentereksaminer er studiemæssigt fuldt på højde med de europæiske, men de er ikke standardiserede efter helt samme skabelon som EBBD, og det kan give lidt udfordringer, hvis du søger arbejde eller videregående uddannelse i andre lande i Europa.

Hvad kræves for at få en EBBD?
For at opnå en EBBD skal du erhverve dig en række bløde kompetencer:

Du skal have generel forretningsforståelse og forståelse for internationale forretningsforhold. Derudover skal du kunne begå dig i Europa – dvs. du skal have forståelse for europæisk kultur, og du skal være i stand til at kommunikere og samarbejde med andre europæere omkring faglige og praktiske projekter og arbejdsopgaver.

Du skal også have en række teknisk faglige kompetencer:

Du skal kunne fremmedsprog, du skal være i stand til at arbejde med økonomiske problemstillinger på fremmedsprog, og du skal kunne medvirke til problemløsning i projekter eller opgaver inden for fagområdet.

Du skal være i stand til at tage et job i et andet europæisk land, og uddannelsesforløbet du tager, skal være adgangsgivende til universiteter.

Hvordan får jeg en EBBD på Campus Vejle?
På Campus Vejle skal du først og fremmest gå på den engelsksprogede Global Marketing linje. Undervisningen i fremmedsprog (Engelsk + andet fremmedsprog) sammen med den undervisning, der foregår på engelsk i den økonomiske fagblok, klæder dig på fagligt.

De bløde kompetencer opnås delvist gennem studieturene til europæiske lande og sprogskoleophold, der indgår i Global Marketing linjen. Ud over disse obligatoriske rejser og ophold i Europa, skal du 3 uger i international praktik, hvor du lærer arbejdsmarkedet og arbejdskulturen at kende, ligesom du i praksis får erfaring med at løse opgaver på et fremmed sprog.

Vil du læse mere om EBBD diplom?

Her finder du mere information om EBBD diplom:

Læs mere om EBBD Diplom

Eller du kan kontakte Hanna Meldgaard som er koordinator for PIU på Campus Vejle.

Kontakt

Hanne Meldgaard

Underviser HHX og International Koordinator