Forside HHX forløb 9. og 10. klasse brobygning

Brobygning: Den Merkantile Studentereksamen

Du åbner dørene til en fremtid i erhvervslivet med en HHX, og du bestemmer selv, hvordan din fremtid skal se ud, når du vælger èn af studieretningerne på HHX på Campus Vejle.

 

Hvad skal du arbejde med på introduktionskurset?

Vi er glade for, at du har valgt brobygning hos os. I løbet af de dage, du går her, vil du møde forskellige fag, så du kan få et bredt indtryk af, hvordan vi underviser.

Du kommer du til at arbejde med en case om etablering af en Is-bar i Vejle. Hvert af de fag, du har på skemaet inddrager casen – men selvfølgelig med meget forskellige opgaver.

Det hele starter dog med, at du møder en studievejleder, der fortæller lidt om uddannelsen og skolen.

Opstart af ny is-café i Vejle

Søren og Emilie har gået på HHX og har fået en idé; de ønsker at starte en is-bar i Vejle. De har fundet ud af, at der er et stort marked for god is i Vejle.

De vil sælge is i vafler og bægre, lavet af friske danske råvarer – de har ikke låst sig fast på konceptet, men tænker det også skal være muligt for kunderne at sidde på caféen og nyde isen – og måske supplere med en kop kaffe

Men hvordan åbner man en is-bar? Der er rigtig mange ting, der skal overvejes: indretning, sortiment, priser, is-varianter, målgrupper, markedsføring, budgettering,….

Målet er at I skal…

  • opleve hvordan fag kan bruges i helt almindelige og virkelighedsnære sammenhænge
  • opleve de merkantile fag, som I ikke kender fra grundskolen
  • se hvordan teori og praksis spiller sammen
  • opleve hvordan fag, der kan synes meget forskellige, alligevel kan have en sammenhæng