Forside EUX Business Uddannelsesretninger EUX Business Detailuddannelsen Salgsassistent detail

Salgsassistent

Læs om:

Forudsætninger

For at udmærke sig i detailuddannelsen er det vigtigt, at have flair for kundeservice og salg. Evnen til at imødekomme kunders behov og skabe tillid er central. Du skal kunne trives i et dynamisk miljø med skiftende opgaver og situationer. Fleksibilitet og tilpasningsevne er nøgleord. Også når det kommer til arbejdstider. 

Stærke kommunikationsevner er essentielle, både i forhold til kunder og kolleger. Evnen til at lytte og formidle budskaber klart er vigtig.

Sidst, men ikke mindst, bør du have en naturlig interesse for handel og forbrugeradfærd. 

Ansættelsesområde

Som salgsassistent har du mulighed for at arbejde i en bred vifte af detailbutikker, kædebutikker, specialbutikker, stormagasiner og varehuse.

Arbejdsområde

Som salgsassistent får du mulighed for at dykke ned i verdenen af specialvarer og hjælpe kunder med at finde de perfekte produkter inden for mode, boligtilbehør, elektronik, sportsudstyr, kosmetik og meget mere. Du er butikkens ansigt udadtil og spiller en nøglerolle i at skabe en positiv kundeoplevelse. Du skal styre varepræsentation og sikre, at hver eneste kunde får en service, der overstiger forventningerne. Din daglige dialog med kunderne bygger på en indgående produktviden, samt evnen til at lytte og reagere på kundens behov.

Jobbet som salgsassistent er dynamisk og varieret, hvor du både arbejder selvstændigt og som del af et team. Derudover lærer du at købe varer ind, styre lageret og føre regnskab, samtidig med at du har daglig kontakt med kunderne. 

Tag specialet på Campus Vejle

Specialet detail uden profil kan du tage på Campus Vejle. Du får 6 obligatoriske skoleophold på Campus Vejle og sammen med din læreplads skal du vælge op til 4 ugers valgfag. 

Læs om detail uden profil

Kontakt studievejleder

Har du spørgsmål til specialet salgsassistent, er du velkommen til at kontakte EUX studievejledningen.

Kontakt studievejleder