Forside EUX Business Uddannelsesretninger EUX Business Detailuddannelsen Digital handel (B2C)

Digital handel (B2C)

Læs om:

Forudsætninger

Er du interesseret i digital kommunikation, online markedsføring, salg og kundesupport? Så har du forudsætningerne for, at et job med digital handel er noget for dig. Først og fremmest skal du have en stærk interesse for digitale teknologier og deres anvendelse inden for handel. Det er vigtigt at være teknologisk nysgerrig og opdateret, da du vil arbejde med forskellige digitale værktøjer og platforme i din arbejdsdag.

Kommunikationsevner spiller også en vigtig rolle, da du vil være i kontakt med både kunder og kolleger. Evnen til at kommunikere klart og effektivt, både skriftligt og mundtligt, 

Endelig er det vigtigt at have en aktiv tilgang til læring og udvikling. Digital handel er et dynamisk felt, der konstant udvikler sig, så evnen til at tilpasse sig nye teknologier og metoder er afgørende for at du holder dig opdateret med nyeste viden.

Ansættelsesområde

Butikker som sælger deres varer online via webshop. 

Arbejdsområde

I dagens digitale tidsalder er evnen til at navigere online en afgørende faktor for succes inden for detailbranchen. Arbejdsområder spænder vidt fra webshop management, hvor du sørger for opdatering af produktsortiment, produktbeskrivelser, billeder og andre relevante oplysninger, til kundesupport, planlægning, aktivering og overvågning af effektive digitale marketingkampagner.

Du kommer også til at arbejde med den digitale kunderejse, hvor du sikre en smidig og tilfredsstillende købsoplevelse for kunderne fra første kontakt med butikken og til køb og online betaling er gennemført. 

Webanalyse og trafikmålinger kan også være en del af dine arbejdsopgaver, hvor du benytter forskellige online værktøjer som hjælper dig med at forbedre webshoppens salgspotentiale. 

Produktion af content til f.eks. de sociale medier, videoproduktion, tekstskrivninger, online salgspræsentation er også opgaver, som kan blive en del af din hverdag, hvis din karrierevej skal være med digital handel.

Kontakt studievejleder

Har du spørgsmål til specialet digital handel B2C, er du velkommen til at kontakte EUX studievejledningen.

Kontakt studievejleder