Forside EUX Business Uddannelsesretninger EUX Business Detailuddannelsen Dekoratør

Dekoratør

Læs om:

Forudsætninger

Har du kreativ sans for æstetisk udsmykning og kan du tænke dig at arbejde med indretning og dekoration af butiksarealer for at fremhæve butikkens særlige profil, er uddannelsen til dekoratør relevant for dig. 

Du skal være god til at samarbejde og kommunikere og have sans for stil og håndværk. Farvesans og kreativitet er godt at have og du skal desuden være praktisk anlagt og “handy”

Ansættelsesområde

Som dekoratør kan du finde jobs hos større eller mindre virksomheder i detailbranchen, men også blandt andre kreative erhvervs. Du skal være forberedt på, at arbejdet kan foregå uden for butikkens åbningstider. Mange dekoratører arbejder desuden som selvstændige.

Arbejdsområde

Som dekoratør arbejder du med at skabe iøjenfangende udstillinger, dekorationer og arrangementer, der kan tiltrække og fastholde kundernes interesse og dermed fremme salget i butikken. Det indebærer forståelse for farvesammensætninger, rumdesign og trends indenfor visuel merchandising. Evnen til at tænke kreativt og strategisk, når du skal fremvise varer, bliver en vigtig del af din faglighed og daglighed.

Arbejdet som dekoratør kræver et godt øje for detaljen og en solid forståelse for brandets identitet. Du skal være i stand til hele tiden at forny butiksudstillingen, så den stemmer overens med sæsonens skiftende trends og temakampagner.

Kontakt studievejleder

Har du spørgsmål til specialet dekoratør, er du velkommen til at kontakte EUX studievejledningen.

Kontakt studievejleder