Forside EUX Business Direkte fra 9. eller 10. klasse

EUX Business
direkte fra 9. eller 10. klasse

Er du klar til at tage dit første skridt ind i erhvervslivet? EUX Business er en spændende mulighed, der giver dig en solid uddannelse og en række erhvervskompetencer.

 

Læs om:

Du møder en ny verden

Nye EUX business fag venter på dig. Fag som giver dig en grundig forståelse af erhvervslivet og de forskellige aspekter af handel, administration, markedsføring og økonomi, du vil møde på din karrierevej. 

Sæt kursen mod dine businessdrømme med en EUX uddannelse. Du får en unik mulighed for at kombinere en erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen, hvilket giver dig en bred vifte af færdigheder og viden.

 

Dit uddannelsesforløb

Når du kommer direkte fra folkeskolen starter du på Grundforløb 1 som varer 1/2 år. Derefter fortsætter du på Grundforløb 2, hvor du vælger din fagretning. Du kan vælge mellem 4 forskellige fagretninger.

Du kan se hele dit uddannelsesforløb til din EUX studentereksamen her:

Direkte fra 9. eller 10. klasse

Du står her og har afsluttet folkeskolen inden for de seneste 26 måneder.

Grundfor­løb 1

1/2 år

Grundfor­løb 2

Her vælger du fagretning. Se dine fagretninger

1/2 år

Studie­kompe­tenceår

1 år

Læreplads

Se dine muligheder her

2 år

Læse videre

På kort- eller mellemlang videregående uddannelse. Giver ikke adgang til universitet eller handels­højskole.

Karriere i erhvervs­livet

Eller du kan vælge at læse videre efter 4 års samlet EUX uddannelse på universiteter eller handels­højskoler.

Efter 4 år er du EUX student og du vælger selv hvilken vej du vil gå med din EUX Business uddannelse. Du kan fortætte karrieren i erhvervslivet eller læse på videregående uddannelse.

EUX Business fag

Grundforløb 1
Dansk C
Engelsk C
Samfundsfag C
Erhvervsfag
Grundforløb 2
Afsætning C
IT C
Virksomhedsøkonomi C
Matematik C
Organisation C
Studiekompetence år
Dansk A
Afsætning B
Virksomhedsøkonomi B
IT B
Engelsk B
Markedskommunikation C
Innovation C
Tysk C
Erhvervsjura C

Vælg mellem 4 fagretninger

På grundforløb 2 vælger du din fagretning. Du kan uddanne dig indenfor følgende retninger:

  • Kontor er for dig, som gerne vil arbejde med administration, økonomi og revision
  • Detail er for dig, som som gerne vil arbejde i detailbranchen. Det kan f.eks. være som ekspedient inden for områder som tøj mode, sportsudstyr, elektronik, kosmetik og meget andet.
  • Handel er for dig, som er interesseret i business to business mellem virksomheder og som ønsker at arbejde med området som f.eks. indkøb, salg, logistik m.m.
  • Event er for dig, som er kreativ og har talent for idéudvikling og har det store overblik og kan organisere og bruge dit talent hos f.eks. messecentre, shoppingcentre, kommuner eller i større virksomheder.

Mange veje står åben med en EUX Business uddanneles

"Jeg fandt ud af, at EUX Business åbner mange veje for mig, og da jeg hørte, at jeg som sportscollegeelev på Campus Vejle fik bedre mulighed for at træne, samtidig med jeg tog min uddannelse, vidste jeg, at det var her, jeg skulle tage min ungdomsuddannelse. For mig har det stor værdi, at jeg som sportscollegeelev kan indhente tabte undervisningstimer senere, når jeg har været ude og køre cykelløb. Har vi været fraværende på grund af træning eller cykelløb, får vi ekstraundervisning bagefter, så vi kan holde trit med de andre elever, så sportsudøvelsen ikke går ud over vores uddannelse. Alle fagene på uddannelsen kombineres med virksomhedsviden i projekterne, hvilket er fedt. Ud over at man lærer noget om, hvordan de forskellige fag kan bruges i praksis, lærer vi også, hvordan virksomheder håndterer de daglige udfordringer, og vi får indblik i, hvordan det er at være elev i de forskellige virksomheder."

Jonas Frederik Banke Petersen 17 år

Jeg vil gerne hurtigt ud i erhvervslivet

"Da jeg skulle videre fra folkeskolen og ind på en ungdomsuddannelse, valgte jeg EUX Business, fordi jeg gerne ville hurtigt ud i erhvervslivet. For mig var det vigtigt, at der var to års elevtid indbygget i uddannelsen, så jeg kunne komme hurtigt ud og arbejde. Den virkelighedsnære arbejdsform var tiltalende i forhold til at få noget direkte brugbart med fra skolen ud på arbejdsmarkedet. Selvom det var lidt hårdt i starten at omstille sig fra folkeskolen til et liv på ungdomsuddannelse, hvor man selv har ansvaret for egen indsats på uddannelsen - men det er fedt - at man bestemmer mange ting selv. Miljøet på skolen er dejligt med en masse af flinke mennesker, og der er spændende opgaver at tage fat i på uddannelsen. Det fedeste ved at gå på EUX business er de frie projekter, hvor man selv har meget indflydelse på indholdet og de sociale arrangementer, hvor man mødes med vennerne. Når jeg er færdig med EUX Business, vil jeg læse til biløkonom og arbejde med finansiering og salg af biler. På sigt drømmer jeg om at starte egen handelsvirksomhed."

Frederik Ottesen 17 år

Jeg drømmer om at arbejde med mennesker

"Jeg drømmer om et job og en karriere, hvor jeg kan snakke med mennesker og have kundekontakt. Men jeg vil også have muligheden for mere, end det en erhvervsuddannelse giver adgang til. Derfor valgte jeg EUX Business, hvor jeg kunne få fagene på gymnasial niveau og stadig gå i lære i detailhandel. Hvis jeg så senere vil på videregående uddannelse, kan jeg komme ind på lige fod med andre studenter, når jeg har gennemført min elevuddannelse i detail og gjort min EUX Businessfærdig. Jeg skal 3 uger i international praktik i en butik i Dublin. Det glæder jeg mig meget til, for det vil både give mig kendskab til en anden kultur og det vil styrke mine sprogkundskaber, at jeg skal snakke med kunderne på engelsk. Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg vil bagefter, når jeg er færdig med min elevtid og har fået mit EUX Business bevis, men så er det jo fedt, at EUX Business åbner mange forskellige veje for mig, når jeg bliver færdig."

Josephine Holder, 18 år

Søg om optagelse

Vil du på EUX Business? Så søg om optagelse på optagelse.dk.

Du kan kontakte studievejledningen for at høre mere.

Kontakt studievejledning