Forside EUD Business EUV1

Bliv faglært og få en uddan­nelse

Uden at gå i lære

Den er god nok. Det kan du. Hvis du er over 25 år, og du har mere end to års relevant erhvervserfaring inden for kontor, butik eller B2B handel, har du mulighed for at blive faglært uden, at du skal i lære. Du kan nemlig søge merit for den tid, du skulle have været i lære. Dermed skal du kun gennemføre uddannelsens skoleophold samt den afsluttende fagprøve.

Hvad er EUV1?

EUV1 er en mulighed for dig, der har mere end to års erhvervserfaring og er over 25 år.
Men hvad er to års relevant erhvervserfaring? Det kan du læse om i denne folder

”Hvad kan jeg blive”

I den kan du også få overblik over, hvilke uddannelsesretninger og -specialer der findes inden for det merkantile område samt hvilke jobmuligheder, det giver.

Et uddannelsesforløb på EUV1

Står meget stærkere i forhold til at søge arbejde

"FØR: Ideen om at søge ind på en uddannelse og dermed søge andre veje kom, fordi jeg fik mange afslag på mine ansøgninger. Begrundelsen fra virksomhederne var, at jeg ikke havde en relevant uddannelse. Så det var min direkte motivation til at undersøge, hvilke muligheder jeg egentlig havde for at få bevis på mine kompetencer.

UNDER: Jeg synes skoleopholdene er gode og udbytterige. Det kan dog nogle gange være svært at følge med i alt det tekniske – men så har vi heldigvis underviserne, vi kan spørge om hjælp.

EFTER: Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg med et uddannelsesbevis i hånden er bedre rustet og står meget stærkere i forhold til at søge arbejde. Det gør det bare nemmere, at jeg kan vedhæftet et uddannelsesbevis til mine ansøgninger. Det er en blåstempling af mine kompetencer overfor en mulig arbejdsgiver."

Malene Brinch Møller
Et uddannelsesforløb på EUV1

Det ville kun tage mig et par uger at gennemføre hele uddannelsen

"FØR: Det hele startede med, jeg blev anbefalet at få papir på mine mange års erhvervserfaring fra den private sektor. Da jeg gik i gang med at undersøge muligheden for uddannelsen nærmere, viste det sig, at jeg kunne få merit for praktikdelen på uddannelsen – det gav mig ”blod på tanden”, fordi det så kun ville tage mig nogle uger at gennemføre hele uddannelsen. Og dermed blev det nemt at forene uddannelsesforløbet med mit arbejdsliv. Og jeg har aldrig fortrudt.

UNDER: I løbet af min tid på uddannelsen mødte jeg udelukkende kompetente og engagerede lærere. Og jeg mærkede tydeligt, at deres mål var at få os studerende bedst muligt gennem uddannelsen.

EFTER: Da jeg var færdig på Campus Vejle, stod jeg med et bevis på al min erhvervserfaring. Det har givet mig ro. De teoretiske værktøjer og den faglige viden jeg nu har, den har gjort, jeg forstår processerne bag de opgaver, jeg udfører – og som jeg i mange år har udført. Det har givet mig en større selvtillid omkring mit arbejde. Og endelig så har forløbet vist mig, at man sagtens kan forene uddannelse og arbejdsliv – det er slet ikke så uoverskueligt, som man skulle tro."

Helle Klejstrup Schreiber

Kontakt os

Marianne Sveigaard Bechmann

Leder af Åbent Læringscenter

Send en mail til Marianne med dit navn og telefonnummer samt dine spørgsmål – så bliver du ringet op hurtigst muligt.