Forside Uddannelse for voksne EUV

Erhvervsuddan­nelse for voksne (EUV)

Drømmer du om at blive faglært inden for handel (B2B) eller butik og er du over 25 år? Vejen dertil er en erhvervsuddannelse for voksne (EUV). Uddannelsen bygger videre på din erfaring og det du allerede kan. Dermed bliver din uddannelse kortere end du tror.

Bliv kontaktet

Mange fordele ved at være faglært

Fordelen ved at være faglært er, at du har tilgang til et større udvalg af jobmuligheder, som ofte har bedre betingelser end som ufaglært. Det betyder, at du vil have større mulighed for at få et job med mere løn, bedre fordele hos din arbejdsgiver, god tilknytning til arbejdsmarkedet og øgede muligheder for nye job- og karrieremuligheder.

Erhvervsuddannelser Vejle
Vejles placering som en vigtig handelsby og økonomisk kraftcenter i Trekantområdet skaber en gunstig ramme for, at du kan finde en spændende læreplads inden for kontor, handel eller butik med gode karriereudsigter og styrket jobmuligheder efter du har afsluttet din erhvervsuddannelse i Vejle.  

Har du 2 års relevant erhvervserfaring?
Er du over 25 år og har mere end 2 års relevant erhvervserfaring inden for kontor, handel eller butik, kan du blive faglært uden at gå i lære. Det hedder EUV1.

Læs mere om EUV1

Start til august eller januar

Vi optager elever helt frem til studiestart som er 19. januar 2024 og 11. august 2024. Du har dog mulighed for at starte senere, hvis du får merit for nogle fag. Merit betyder, at du har kvalifikationer via relevant erhvervserfaring eller uddannelse som gør, at du slipper for undervisning i de fag du kan få merit for. Via en realkompetencevurdering finder vi ud af om du kan få merit.

Tilmelding
Vil du gerne starte på uddannelsen søger du via hjemmesiden optagelse.dk eller du kontakter vejleder Marianne Bechmann.

Ingen adgangsbegrænsninger
Der er ingen adgangsbegrænsninger til en erhvervsuddannelse for voksne. Vi har altid plads til dig.

Dit uddannelsesforløb på EUV

EUV er målrettet voksenuddannelse som bliver tilrettelagt individuelt på baggrund af tidligere arbejde og uddannelse. Det betyder, at du via en realkompetencevurdering får vurderet, hvordan dine faglige og personlige kompetencer samt arbejdserfaring har indflydelse på, hvordan din voksenuddannelse bliver tilrettelagt, når du er over 25 år. 
 
Realkompetencevurdering
For at få lavet en realkompetencevurdering starter du med at udfylde formularen på siden om realkompetencevurdering. Derefter gennemgår vi sammen din dokumentation for opnåede kompetencer. Det kan f. eks. være uddannelsesforløb, arbejde, gælder også frivilligt arbejde i organisationer eller du har fået kompetencer gennem andre aktiviteter. Ud fra en samlet vurdering, får du en individuel uddannelsesplan med varighed af skoleundervisning (grundforløb 2) og læretid i en virksomhed (hovedforløb). Hvis du allerede har en læreplads kan du starte i mesterlære. Mesterlære erstatter grundforløb 2.
   
Sådan ser dit forløb ud:
Realkom­petence­vurdering

Vi vurderer både dine faglige og personlige kompetencer og udarbejder en individuel uddannelsesplan. Her tager vi hensyn til, hvad du kan i forvejen.

Grundfor­løb 2

I Åbent Læringscenter.

Op til 20 uger

Mesterlære

I en virksomhed.

Op til 40 uger

Elevplads
(hoved­forløb)

Her er du i lære i en virksomhed og har korte skoleophold.

Op til 2 år

Faglært

Efter endt elevtid er du faglært.

Fortsætte i job
Læse videre

Efter afsluttet hovedforløb kan du læse videre på erhvervsakademier (korte videregående uddannelser).

 

Grundforløb 2 – dine fag

Starter du direkte i skole som voksen får du disse fag, som du lærer i vores Åbent læringscenter.

Har du allerede gennemført nogle af ovenstående fag forkortes dit grundforløb.

Mesterlære

Har du en læreplads skal du ikke på grundforløb 2. Mesterlære en din praktiske vej til at lære det samme, da grundforløbet er bygget ind i din mesterlære.  Du bliver lært op i virksomheden og af din mester. Under din mesterlære vil der være dage, hvor du skal møde i vores Åbent læringscenter, hvor du supplerer din viden fra virksomheden med undervisning og selvstudie.

Som elev i mesterlære får du løn under hele uddannelsen – også når du er på skole. Det giver dig en bedre økonomi, da du ikke skal på S.U. 

Læs mere

Åbent Læringscenter

Du gennemfører din erhvervsuddannelse for voksne i vores Åbent Læringscenter, hvor du arbejder med selvinstruerende materiale suppleret med lærervejledning.

Læs mere

Ny uddannelse – et svært valg?

Hvis du kan mærke en tvivl og synes, at det er en stor beslutning at springe ud i noget nyt, er det faktisk helt OK. For der er en god grund til, at du tænker dig om mere end én gang. Derfor giver vi dig her nogle svar på de overvejelser, som du sikkert har gjort dig.

Min erfaring og mine kompetencer ligger inden for en helt andet branche

Vi forstår godt at et brancheskift kan virke som en meget stor beslutning. Det gælder ikke mindst, hvis dine kompetencer og erfaring ligger langt fra kontor, handel eller detail branchen.  Det positive er, at dine erfaringer fint kan komme i spil i en ny sammenhæng. Vi hjælper dig med at få vendt dine nuværende kompetencer til et plus. Gælder også når du skriver din ansøgning til en læreplads.

Derudover bliver du på forløbet klædt på med de fag og kompetencer, der kræves inden for dit kommende arbejdsfelt.

Og husk. Du skal ikke tænke på, at du er for gammel til at gå i gang med noget nyt. Du skal tage chancen og gøre det. 

Er det svært at finde en læreplads som voksen?

Der er en tendens i øjeblikket, hvor flere virksomheder efterspørger elever med både erhvervs-og livserfaring. Dine lærepladsmuligheder er bestemt gode i øjeblikket. Derudover kan du få hjælp til at søge en læreplads i vores lærepladsvejledning

Er en erhvervsuddannelse en endestation?

Nej på ingen måde. En erhvervsuddannelse er den korteste vej ud i en ny retning i erhvervslivet som faglært. Du kan altid bygge på din uddannelse senere i livet f.eks. med en uddannelse på Erhvervsakademier eller supplere din uddannelse med spændende kurser og efteruddannelse inden for din nye branche.

En erhvervsuddannelse sikre dig, at du kan vælge mellem flere jobs. Du er ikke først ind – først ud ved fyringer. Derudover giver en erhvervsuddannelse dig jobmuligheder, som du kan holde til resten af dit arbejdsliv.

Hvad hvis jeg ikke har råd til at gå i gang med en uddannelse?

Hvis du tænker – Jeg kan ikke undvære min nuværende månedsløn, og derfor har jeg ikke råd til at starte på uddannelsen, jeg har lyst til. Så er der heldigvis gode nyheder til dig.

Som voksen findes der en lang række muligheder, som gør, at du kan få økonomien til at hænge sammen, samtidig med at du er under uddannelse.

Du har f.eks. disse muligheder:

  • Du kan indgå en mesterlæreaftale og få voksenelevløn under hele uddannelsesperioden
  • Der findes en uddannelsespulje for ledige på dagpenge, som kan søges, hvis du f.eks. er ufaglært; faglært med en forældet uddannelse (over 5 år gammel); eller du ikke længere kan arbejde inden for dit uddannelsesfelt
  • Du kan forkorte uddannelsen markant, når du har erhvervserfaring eller en gymnasial baggrund
  • S.U.

Vi ved godt, hvor vigtig det er for dig, at din hverdag hænger sammen – også økonomisk. Alt om økonomi og meget mere, får du afklaret under din samtale med Marianne. 

Brug din erfaring

Dine erfaringer fra tidligere jobs er det bedste afsæt til en ny karriere. Læg dertil uddannelse og du er godt på vej til at øge dine kompetencer og kvalifikationer. 

At lære nye færdigheder og få en mere detaljeret forståelse af et bestemt område kan opmuntre dig til at prøve nye ting og udfordre dig selv. Det gælder også selvom det er lang tid siden du sidst gik i skole.

Se i videoen, hvorfor 2 voksne besluttede sig for at tage en uddannelse inden for handel og kontor.

 

Løn og tilskud når du er over 25 år

Hvad skal du have i løn?
Du skal have løn iflg. overenskomsten. Nogle overenskomster har særlige satser for voksenelever, mens der ved andre står at man skal have ”hvad virksomheden vil betale en ufaglært for at lave tilsvarende arbejde og skal ske på baggrund af en lønforhandling”. 

Kan en virksomhed få tilskud, når de ansætter mig?
Hvis uddannelse, som du uddanner dig inden for, er på Jobcentrets ”voksenlærlingeliste” og du lever op til de krav der stilles til eleven, kan der søges om voksenlærlingetilskud på 30-45 kr. i timen. 

Virksomheden skal selv sørge for at ansøge Jobcentret om tilskuddet, da det ikke sker automatisk.

Det er en god idé at spørge Jobcentret, om en virksomhed er berettiget til tilskud, når de ansætter dig. Da tilskuddet afhænger af din uddannelsesmæssige baggrund og eventuelt ledighedsperiode forud for elevtiden, vil Jobcentret kunne give et individuelt ”tilsagn”, som du kan bruge som ”salgsargument” i dine ansøgninger.

Indledende undervisning – GF plus

Måske fik du ikke afsluttet et tidligere uddannelsesforløb, eller det bare er mange år siden du sidst gik i skole. Du føler dig måske ikke helt klar til at starte direkte på grundforløbet? Start i stedet for på GF plus, som giver dig en opfriskning og en forberedelse til Grundforløb 2.

Læs mere

Bliv kontaktet

Udfyld formularen med dine oplysninger og vedhæft gerne CV, så Marianne kan vejlede dig bedst muligt med baggrund i tidligere uddannelse og erfaring.

Marianne kontakter dig inden for 2 dage pr. telefon eller mail.

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 3 files.

Åbent Læringscenter

Boulevarden 48
7100 Vejle

Vejleder Marianne Bechmann

Marianne Bechmann
Vejleder

72 16 26 33
mbe@campusvejle.dk