Bliv klar til en voksenlæreplads

Måske kunne en uddannelse inden for detail, kontor eller handel være din vej til nyt drømmejob. Et gundforløb for voksne giver dig:

 • Målrettede fag til detail, kontor eller handel
 • Uddannelse sammen med andre voksne
 • Virksomhedsbesøg
 • Virksomhedspraktik
 • Gratis IT kursus inden start
 • Adgang til en voksenlæreplads

Kontakt vejleder

Invester i din fremtid - start den 8. august

"Måske du har en anden uddannelse i forvejen, men gerne vil skifte spor. Måske du aldrig fik taget en uddannelse. Måske har du erfaring, men aldrig fået papir på det, du kan? Måske vil du bare have et interessant job tæt på din bopæl?"

Udnyt det du er god til

Du har sikkert allerede erfaring og kvalifikationer fra dine hidtidige jobs, som du kan bygge videre på og som er efterspurgt af virksomheder. Det betyder, at et skifte til en anden branche er lettere end du forestiller dig.

Skoledag er lig arbejdsdag
Som voksen har du adgang til vores fleksible læringsmiljø, hvor undervisningen er tilrettelagt efter, at du kan nå dine opgaver i løbet af dagen. Der er ingen lektier. Dog kan du måske få brug for at læse op på enkelte emner.

Undervisningen
Du får en undervisning, som er meget anderledes end du kender fra Folkeskolen. Undervisningen er afvekslende med virkelighedsnære opgaver stillet af rigtige virksomheder, gruppearbejde og selvstudie, der er krydret med undervisning af lærere som har erfaring fra erhvervslivet. 

Grundforløb 2 – 1/2 år
Din alder, erfaring og uddannelse bestemmer, hvordan dit forløb bliver sammensat. Få en god snak med Marianne Bechmann, som vejleder dig om dine muligheder og om varigheden af skoleopholdet, som vi kalder grundforløb 2.

Du behøver ikke vælge retning nu
Hvis du synes, det er svært at skulle vælge retning allerede nu, er der gode nyheder til dig. I løbet af dit halve år på Campus Vejle får du mange input og erfaringer, som vil gøre dit valg lettere. Derudover har vi lærepladsvejledning som du altid kan kontakte for at få gode råd, sparring eller bare en snak, som bringer dig på rette kurs. 

Vidste du at…..

 • Vejen til at blive faglært er kortere end du tror
 • Hvis du har en studentereksamen i forvejen er vejen endnu kortere
 • En erhvervsuddannelse er den absolutte korteste uddannelsesvej i forhold til andre uddannelser
 • En uddannelse med kort tid på skolen og derefter (voksen-) lærlingeløn.

Hvis beslutningen er svær

Hvis du kan mærke en tvivl og synes, at det er en stor beslutning at springe ud i noget nyt, er det faktisk helt OK. For der er en god grund til, at du tænker dig om mere end én gang.

Derfor giver vi dig her nogle svar på de overvejelser, som du sikkert har gjort dig.

Min erfaring og mine kompetencer ligger inden for en helt andet branche

Vi forstår godt at et brancheskift kan virke som en meget stor beslutning. Det gælder ikke mindst, hvis dine kompetencer og erfaring ligger langt fra kontor, handel eller detail branchen.  Det positive er, at dine erfaringer fint kan komme i spil i en ny sammenhæng. Vi hjælper dig med at få vendt dine nuværende kompetencer til et plus. Gælder også når du skriver din ansøgning til en læreplads.

Derudover bliver du på forløbet klædt på med de fag og kompetencer, der kræves inden for dit kommende arbejdsfelt.

Er det svært at finde en læreplads som voksen?

Der er en tendens i øjeblikket, hvor flere virksomheder efterspørger elever med både erhvervs-og livserfaring. Dine lærepladsmuligheder er bestemt gode i øjeblikket. Derudover kan du få hjælp til at søge en læreplads i vores lærepladsvejledning

Er en erhvervsuddannelse en endestation?

Nej på ingen måde. En erhvervsuddannelse er den korteste vej ud i en ny retning i erhvervslivet som faglært. Du kan altid bygge på din uddannelse senere i livet f.eks. med en uddannelse på Erhvervsakademier eller supplere din uddannelse med spændende kurser og efteruddannelse inden for din nye branche.

Hvad hvis jeg ikke har råd til at gå i gang med en uddannelse?

Hvis du tænker – Jeg kan ikke undvære min nuværende månedsløn, og derfor har jeg ikke råd til at starte på uddannelsen, jeg har lyst til. Så er der heldigvis gode nyheder til dig.

Som voksen findes der en lang række muligheder, som gør, at du kan få økonomien til at hænge sammen, samtidig med at du er under uddannelse.

Du har f.eks. disse muligheder:

 • Du kan indgå en mesterlæreaftale og få voksenelevløn under hele uddannelsesperioden
 • Der findes en uddannelsespulje for ledige på dagpenge, som kan søges, hvis du f.eks. er ufaglært; faglært med en forældet uddannelse (over 5 år gammel); eller du ikke længere kan arbejde inden for dit uddannelsesfelt
 • Du kan forkorte uddannelsen markant, når du har erhvervserfaring eller en gymnasial baggrund
 • S.U.

Vi ved godt, hvor vigtig det er for dig, at din hverdag hænger sammen – også økonomisk. Alt om økonomi og meget mere, får du afklaret under din samtale med Marianne. 

EUD Business

Med en EUD Business får du en uddannelse, der stiller skarpt på dine evner og det du brænder for at arbejde med, allerede mens du er på skolen. På denne måde er du klar til at bringe dine evner i spil, når du kommer ud i erhvervslivet.

Læs om EUD Business

EUX Business

Med en EUX Business kan du uddanne dig inden for mange forskellige jobtyper og titler i erhvervslivet. Det kunne f.eks. være spedition og shipping, økonomi, offentlig administration, handel, indkøb og logistik. Eller du kan arbejde med digital handel, markedsføring og kundeadfærd.

Læs om EUX Business 

Mesterlære – mere praktik mindre skole

Væk fra skærmen – ud i virkeligheden. Mesterlære er for dig som lærer bedst gennem praktisk arbejde. Med en mesterlæreaftale indenfor handel eller detail springer du lige ud i arbejdet, og tager skoledelen i små bidder.

Læs om mesterlære 

Inden du starter på Åbent Læringscenter

Her kan du læse om at det praktiske og om hvordan din uddannelse foregår på Åbent Læringscenter

Læs mere

Bliv kontaktet

Udfyld formularen med dine oplysninger og vedhæft gerne CV, så Marianne kan vejlede dig bedst muligt med baggrund i tidligere uddannelse og erfaring.

Marianne kontakter dig den 1. august pr. telefon eller mail, når hun er tilbage efter sommerferien.

Click or drag a file to this area to upload.

Åbent Læringscenter

Boulevarden 48
7100 Vejle

Marianne Bechmann
Vejleder

72 16 26 33
mbe@campusvejle.dk