Forside Casper fik praktikplads trods nedlukning under COVID-19

Casper fik praktikplads trods nedlukning under COVID-19

Mange virksomheder er blevet hårdt ramt under COVID-19. Derfor kan det være svært for elever på erhvervsskolerne at komme i praktik, da virksomheder enten er lukkede eller ikke har ressourcerne til at imødekomme det uddannelsesansvar, der følger med, når elever skal i praktik. På trods af denne massive udfordring inden for mange erhverv, er der alligevel nogle erhvervsskoleelever, der har formået at indgå en praktikaftale under nedlukningen. Én af dem er EUX Business-elev Casper Hvid Abrahamsen (17 år) fra Campus Vejle. Casper går på kontoruddannelsen med henblik på at blive speditør og har netop skrevet under på sin praktikaftale som speditørelev hos virksomheden DB Schenker i Kolding, hvor han starter 1. september.

Samarbejde mellem Campus Vejle og DB Schenker førte til praktiksamtale

Muligheden for at indgå en praktikaftale opstod i forbindelse med et projekt på uddannelsen; ”På EUX Business arbejder man meget sammen med virksomheder, der laver en problemstilling, som vi så skal løse og nogle gange fremlægge for dem. Jeg har bl.a. arbejdet sammen med Siemens og Bestseller” fortæller Casper og fortsætter: ”Virksomheden DB Schenker og Campus Vejle havde indgået et samarbejde, hvor vi på kontorlinjen skulle løse en opgave for DB Schenker omkring bæredygtig transport”. I forbindelse med elevernes fremlæggelse af deres projekter for Branch Manager Lars Hvilsom ved DB Schenker i slutningen af april fik eleverne stor ros for at have leveret ny viden til virksomheden. Det var også en direkte invitation til en efterfølgende praktiksamtale for de involverede elever. Casper forklarer; ”Ham Lars synes, at vi gjorde det så godt, at han ville belønne os med en samtale, hvis man sendte en ansøgning”. Den chance greb Casper og det har resulteret i, at han nu står med en underskrevet uddannelsesaftale i hånden.

Andre virksomheder kunne ikke love elevplads

Før Casper fik muligheden for at komme til samtale hos DB Schenker, havde han allerede været i kontakt med flere virksomheder, men uden held; ”Jeg havde allerede været lidt i snak med nogle andre virksomheder og de stod egentlig i den situation, at de ikke rigtig kunne love flere elevpladser ud pga. Corona” fortæller Casper og påpeger endvidere hvordan nogle brancher er særligt hårdt ramt: ”Der er jo nogle brancher, som er hårdere ramt. Hvis man f.eks. havde et ønske om at blive salgs-elev, så kan det godt være svært. Det var også lidt svært for mig, fordi der jo begyndte at blive fragtet meget mindre (red. i speditør-branchen)”. Derfor er det også ekstra sejt, at Casper og hans gruppe formåede at gøre sig fortjent til en praktiksamtale hos DB Schenker og som Casper selv udtrykker det: ”Det kan betale sig, at gøre et godt indtryk”.