Forside Bestil en sprogambassadør til grundskolen

Bestil en sprogambassadør til grundskolen

Sprogambassadører på HHX Campus Vejle. Bestil en sprogambassadør til tyskundervisning i grundskolen.

Sprogambassadør til tyskundervisning 

På et merkantilt gymnasium som Campus Vejle ved vi, at det er vigtigere end nogensinde at lære fremmedsprog. Men samtidig med at erhvervslivet efterspørger gode sprogkompetencer, ser det ud til at tysk på landsplan mister terræn. Den udvikling vil vi gerne gøre noget ved! Derfor har vi som led i vores sprogstrategi etableret et sprogambassadørkorps af dygtige og engagerede sprogelever, som i Vejle Kommunes grundskoler kan sprede budskabet om, at det er sjovt at lære fremmedsprog.

Sprogambassadørkorpset består af 2.G-elever, som synes, at det er fedt at lære tysk, og som gerne vil videreformidle denne oplevelse. I samarbejde med lærerstuderende fra UCL har de udviklet deres egne små undervisningsforløb, som har fokus på at aktivere målgruppen, som primært er 6.-7. klasse. Undervisningsforløbene består fortrinsvist af små sekvenser med ord- og sproglege, spil og konkurrencer, der gerne skal motivere grundskoleeleverne til at blive nysgerrige og interesserede i at lære fremmedsprog.

Citater fra sproglærere efter besøg af sprogambassadørerne:

“Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for 2 gode optrædener fra dine/jeres elever. Eleverne var velforberedte og mine elever (7.kl) syntes at det var sjovt og et fint indspark i tysk.

Jeg fornemmede på mine elever, at det var en god oplevelse at se “unge mennesker” tale positivt og forholdsvis engageret om sproget tysk og de muligheder det kan give”.

Thomas Grandahl; Vejle Friskole

 

“Jeg har nu haft alle sprogambassadører på besøg, og jeg må sige, det har været en fornøjelse!

Alle de unge mennesker var forberedt til fingerspidserne, og gjorde det SÅ flot. 

Eleverne var meget positive over den undervisning sprogambassadørerne havde forberedt, og synes det var både lærerigt og sjovt”.

Malene Gade, Mølholm Skole.

 

Kunne du tænke dig at få besøg af vores sprogambassadørkorps?

Korpset bliver sendt ud i grupper af 2-3 elever, som underviser 1-2 lektioner i tysk.

Forløbene udbydes som udgangspunkt i perioden januar – april.

Kontakt:

Lisbet Debel: lide@campusvejle.dk

Campus Vejle, HHX